Index Vakbarát Hírportál

Fellép a TikTok a veszélyes kihívások ellen

2021. november 28., vasárnap 21:18

A fiatalok több mint húsz százaléka vett már részt internetes kihívásban a TikTok közösségi platform kutatásának adatai szerint, azonban ezeknek a kihívásoknak egy rész egyáltalán nem veszélymentes – írja a BBC.

A közösségi oldal felmérése szerint az ilyen veszélyes kihívásokon ötvenből egy felhasználó vesz részt, míg az igazán veszélyes kategóriába sorolható kihívásokat minden háromszázadik fiatal teljesíti.

A TikTok megbízásából készült független jelentés az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Németországban, Ausztráliában, Olaszországban, Brazíliában, Mexikóban, Indonéziában, Vietnámban és Argentínában tanárok, szülők és 5400 13–19 éves fiatal körében végzett felmérésen alapul.

Az eredményeket látva a vállalat úgy döntött, hogy a jövőben jobban odafigyel a veszélyes kihívásokra. Ezt úgy csinálják majd, hogy ha egy hashtag iránti érdeklődés hirtelen megugrik, az ahhoz tartozó tartalmakat alaposan megvizsgálják. Ha a tartalmak veszélyes kihívásra vagy öngyilkosságra biztatnak, azokat letiltják, hogy ne legyen elérhető a fiatalok számára.

Vannak azonban olyan kihívások is, amelyek nem járnak veszéllyel, ilyenek a táncos kihívások is. A Magyar Nemzet cikke szerint Magyarországon nemrég egy újabb kihívás indult, amelynek a lényege a Tokaj-Hegyalját és a tokaji bort népszerűsítse. A kihívás a Szelfizz egy palack tokajival nevet kapta. A kihívást tíz különböző helyszínen, tíz különböző fajta borral kell megcsinálni.

Rovatok