Index Vakbarát Hírportál

Távozik a Twitter vezérigazgatója

2021. november 29., hétfő 17:28

Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója bejelentette, hogy távozik a cég éléről. Dorsey 2006-ban a Twitter társalapítója volt. A vállalat élén Parag Agrawal, a Twitter eddigi technológiai igazgatója veszi át a helyét.

Dorsey nyilvánosságra hozta azt a levelet is, amelyet a Twitter vezetőinek írt. Ebben közli, hogy azért döntött így, mert szerinte nem helyes, ha egy céget az egyik alapítója irányítja.

Közölte, hogy a döntésben egyrészt befolyásolta az, hogy Twitter vezetősége egyhangúan támogatta, hogy Parag Agrawal üljön a helyére, valamint hogy ezzel ő maga is így van. Másrészt azzal is egyetért, hogy Bret Taylor legyen a Twitter igazgatóságának elnöke, harmadrészt pedig a cégnél maradó kollégáiban is bízik.

Közölte azt is, hogy hétfőtől kezdve hivatalosan már Agrawal tölti be a vezérigazgató szerepét. Arról, hogy miért nem marad valamilyen alacsonyabb beosztásban a cégnél, Jack Dorsey úgy fogalmazott: azt szeretné, ha a Twitter az alapítójától teljesen függetlenül tudna megállni a saját lábán.

Imádom ezt a szolgáltatást, ezt a céget és mindnyájatokat. Nagyon szomorú vagyok, de egyben nagyon boldog is

 – írta, hozzátéve: teljesen biztos abban, hogy ez volt a megfelelő döntés. A levél végén egyben azt is közölte, hogy ki fogja posztolni a Twitterre az írást, valamint bízik abban, hogy a cég a jövőben is hasonló transzparencia mellett tud működni. 

(Borítókép: Jack Dorsey 2021. június 4-én. Fotó: Eva Marie Uzcategui / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok