Index Vakbarát Hírportál

Nagyobb kontroll jön az eltűnő WhatsApp üzenetek fölött

2021. december 7., kedd 16:15

Tavaly novemberben jelentek meg a WhatsAppban az eltűnő üzenetek, melyek automatikusan törlődtek a rendszerből az elküldésüktől számított hét nap múlva. A fejlesztők most bejelentették, elérhetővé teszik az időkorlát állítását, mostantól van opció 24 órát vagy 90 napot is beállítani az egyhetes intervallum mellett.

Az időkorlátok variálása mellett újdonság lett az is, hogy mostantól indíthatók eltűnő üzenetekkel az új beszélgetések, eddig egyesével kellett minden csevegésben bekapcsolni a funkciót. Ha valaki ezt bekapcsolja, a beszélgetés mindkét résztvevője látni fog egy szürke értesítést az üzenetek fölött a csevegés elején, mely erre figyelmeztet. Az eltűnő üzenetek a csoportbeszélgetésekben is bekapcsolhatók.

A WhatsApp szerint fontos tudni az eltűnő üzenetekről, hogy

A már meglévő csevegéseket nem befolyásolja az új funkció. Az eltűnő üzenetek bekapcsolásához a WhatsApp Android vagy iOS verziójában a Beállítások > Fiók > Adatvédelem > Alapértelmezett üzenet-időtartam menüpontban kell kiválasztani a kívánt időtartamot. Az eltűnő üzenetek is végpontok közti titkosítást használnak, ahogy a többi üzenet is a csevegőprogramban.

Rovatok