Index Vakbarát Hírportál

Távirányítóval állíthatjuk, meddig csússzon le a textil

2021. december 14., kedd 16:33 | aznap frissítve

A januári CES 2022-re készülve az LG bemutatott két új televíziót, a StandbyME-t és az Objetet. Alapból a hír annyira nem lenne érdekes, de a feltekerhető kijelzővel szerelt televíziót is gyártó cég ezzel a két eszközzel is az átlagosnak egyáltalán nem mondható dizájn irányába mozdult el.

A StandbyME ugyanis guruló talpakra szerelt, vezeték nélkül, akkumulátorról működik, és egy az egyben úgy néz ki, mint a SpongyaBob Kockanadrágban Karen, Plankton szuperszámítógép-felesége. Valószínűleg az LG 27 hüvelykes képátlóval szerelt tévéje nem fogja eszement ötletekkel bombázni felhasználóit a herkentyűburger receptjének ellopása kapcsán, arra viszont képes, hogy a tulajdonos levegye és hatalmas táblagépként ide-oda vigye magával a kijelzőt.

A kijelzőt tartó állvány magassága állítható, a panel pedig pontosan olyan szögben állítható, ahogy kényelmes. Van lehetőség arra is, hogy függőlegesbe fordítsák a kijelzőt. 

Egy töltéssel a beépített akkumulátorokon a gyártó szerint maximum három órán keresztül képes működni az eszköz, úgyhogy az Apokalipszis most normál vágása neccesen, a rendezői már biztosan nem fér bele egy töltésbe.

Az eszközbe szerelt panel valószínűleg LCD, mivel ebben a méretben a dél-koreai cég nem gyárt OLED-et. A felbontásról, illetve a HDR-támogatásról egyelőre nem esett szó. Az viszont biztos, hogy a kijelző érintésérzékeny, így a webOS-alapú rendszer és minden telepíthető alkalmazás ujjal is irányítható. Van USB és egy HDMI, illetve NFC a telefonok gyors csatlakoztatásához, ennél több csatlakozóról egyelőre nem tudni. A hátlapot szövet borítja.

A StandbyME-vel ellentétben az Objet kijelzője biztosan OLED (a panel a 2021-es G1-szériából lett átemelve), 65 hüvelykes képátlóval. A tévét úgy tervezték, hogy ne talpakon álljon és ne is a falra legyen felakasztva, hanem egyszerűen dőljön neki annak. A kijelzőt a dán Kvadrat által tervezett textilborítás védi, amely a tévé bekapcsolásakor lecsúszik, ennek mértékét távirányítóval lehet állítani. A kijelző a védőszövet kinyitásának mértékétől függően eltérő dolgokra képes, ha például csak negyedéig nyitják ki, akkor widgeteket jelenít meg a napi időjárásról, időről.

Ha be van zárva, akkor is üzemeltethető a tévé például zenelejátszóként. Ezért egy beépített 80 wattos, 4.2 csatornás hangrendszer felel.

A gyártó egyelőre nem közölt árakat és a piacra kerülés dátumát. Ettől függetlenül szinte biztos, hogy kész fogyasztói termék lesz az eszközökből, az életmódtévék (Lifestyle TV, tényleg így hívják őket a gyártók) hatalmas sikert értek el az elmúlt évben. A legnagyobb tévégyártó Samsung például egymillió darabnál is többet el tudott adni 2021-ben a Frame nevű művésztévéjéből.

Rovatok