Index Vakbarát Hírportál

Felfedezték az AirTaget az autótolvajok

2021. december 22., szerda 15:10

Az Apple nyomkövető eszközével más tulajdona is követhető, de van már ellene alkalmazás.

Az amerikai Fox 2 Detroit televízió jelentése szerint John Nelson michigani lakos idegen által elhelyezett Apple AirTaget talált 2018-as gyártmányú Dodge Chargerében. A férfi egy bevásárlóközpontnál hagyta autóját, és amikor visszatért, telefonja jelezte, hogy egy ismeretlen AirTag van a közelben. Nelson az alkalmazás segítségével bekapcsolta a követő hangjelzését, hogy megkeresse azt. Végül a csomagtartó kifolyójának kupakjában találta meg az eszközt.

A michigani rendőrség autólopás elleni csoportja közölte, hogy megszaporodtak az ehhez hasonló esetek. Az autótolvajok a nyomkövető segítségével figyelik a kiszemelt autót, hogy az ideális pillanatban ellophassák azt.

A módszer Kanadában jelent meg először, ahol szeptember óta öt esetben tulajdonítottak el hasonló módszerrel drágább gépjárművet.

Az Apple az ilyen esetekre adta a ki a Tracker Detect alkalmazást, ami jelzi a közelben található AirTageket, amelyek hangjelzéssel felderíthetők. Az alkalmazást Android operációs rendszerre is kiadták, és a felderítés mellett a nyomkövetők hatástalanítására is ad instrukciókat, egész pontosan megmutatja, hogy lehet ezekből eltávolítani az akkumulátort.

(MacRumors)

Rovatok