Index Vakbarát Hírportál

Porsche-teszt, világháborús terepjáró és a 700 milliós Nissan

2022. január 24., hétfő 06:21

Múltidézőre sikerült a hétvégi felhozatal: előbb egy világháborús terepjáró technikatörténetét írta meg Gajdán Miki kolléga, aztán a dekadens 50-es évek Amerikájába tettünk egy hosszabb kitérőt. A jelenről sem feledkeztünk meg, Antinak volt szerencséje ott meghajtani néhány Porschét, ahol illik. A versenypályán.

Megvan a Kübelwagen? Biztos megvan, legfeljebb a név nincs, hisz az összes második világháborús filmben feltűnt terepjáró a németek oldalán. Kevesen tudják, de volt egy másik prototípus is, ami terepen talán jobban is teljesített volna, de túl komplikált volt a hadsereg szájízéhez. Ő volt a Tempo G1200.  

Elmerültünk az ötvenes évek Amerikájának krómdíszekkel, szárnyakkal és V8-asokkal kikövezett történetében, amiben olyan, autózáshoz kevéssé köthető nevek is előkerülnek elő, mint Audrey Hepburn, közben pedig egyszerre négy autó történetét fejtjük fel.

A Nissan Motorsport, azaz a Nismo keze alatt ikonok születtek, az R33-as Skyline pedig eleve jó kiindulási alap. A kilencvenes években született 400R változat Ferrarikat alázott a maga idején, és alig negyven készült belőle. Most épp a legutolsót árulják közülük, a különlegességét az ár is tükrözi.

Anti nemrég megjárta Isztambult csak azért, hogy végigpróbálja a Porsche-paletta nagyját. Csendes gyilkos villanyautó most nincs, kizárólag a benzines, sokhengeres és villámgyors autózásról szólt az esemény. A videót beágyaztuk a Híradó végére, de írott cikk is született az eseményről, azt erre találod

A borítókép forrása: Fortepan, Lissák Tivadar

Rovatok