Index Vakbarát Hírportál

Galaxy Unpacked 2022: Ezeket várjuk a Samsung idei első eseményétől

2022. február 7., hétfő 08:01

Február 9-én, magyarországi idő szerint délután négy órától tartja meg, pontosabban közvetíti a Samsung az idei év első nagyszabású eseményét, amely a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is a Galaxy Unpacked névre hallgat. Érkeznek az új S-szeriás mobilok és tabletek, de számíthatunk új vezeték nélküli fülhallgatókra és egyéb nyalánkságokra is.

Ha valaki egy kicsit is jártas a technológia, valamint a mobiltelefonok világában, szinte kizárt dolog, hogy az elmúlt hónapok, hetek során ne futott volna bele legalább egy szivárogtatásba – már ami a legújabb Samsung mobilokat illeti. A dél-koreai gyártó ugyanis ezúttal sem volt ezek megakadályozásának magaslatán, így már most, kicsivel kevesebb mint egy héttel a hivatalos bemutató előtt szinte mindent lehet tudni az új S-szériás készülékekről.

Már szinte biztosra vehető, hogy az előző évek mintáihoz hasonlóan a Samsung idén is három csúcskészüléket fog bemutatni: az új S22-t, a nagy tesó S22+-t és a minden hájjal megkent S22 Ultrát, amely tulajdonképpen nem is a tavaly bemutatott S21 Ultra, hanem a 2020 augusztusában megjelent Galaxy Note 20 Ultra utódja lesz. De nézzük meg részletesebben, mit is tudunk róluk ez idáig.

Galaxy S22, S22+

Az egy évvel ezelőtt megjelent S21-szériához képest nem kell formabontó újításokra számítani, a széltől szélig érő 6,1, valamint 6,6 hüvelykes kijelző, az előlapi kamerakivágás, és a hátlapi háromkamerás design marad közel változatlan – az újdonságokat a készülékek belsejében kell majd keresni. Az előrejelzések alapján mind a két mobil két kiszerelésben lesz majd elérhető: 8 GB memóriával és 128 vagy 256 GB tárhellyel.

A mobilokat hajtó chipek tekintetében szintén két modell közül lehet „választani”, akárcsak a korábbi S-szériás telefonok esetében, Európában az S22-család tagjai ezúttal is a Samsung legújabb, Exynos 2200 elnevezésű 4 nanométeres lapkáját fogják megkapni, míg például az Egyesült Államokban a Snapdragon 8 gen. 1 fogja hajtani az eszközöket. A belépőszintű S22 ára valahol 849 euró (305 ezer forint) körül kezdődhet, míg a nagy tesóért 899 eurót (330 ezer forintot) kell kipengetni.

S22 Ultra, ami valójában Note

Ha igazán áttörő újításra vágyik, a Galaxy S22 Ultra lesz az ön mobilja, itt lesz talán a legszembeötlőbb az előrelépés az elődhöz képest – a dél-koreai cég ugyanis ezzel a modellel szeretné feltámasztani a két évvel ezelőtt cserbenhagyott – és sokak által azóta is visszasírt – Note szériát. 6,8 hüvelykes kijelzővel, 108 megapixeles széles látószögű kamerával és 5000 mAh-s akkumulátorral ellátott szörnyetegre lehet számítani, mely támogatni fogja az S-Pent, ráadásul annak integrált dokkolója is lesz a telefonban – pontosan úgy, mint a korábbi Note modellekben.

Az erőbeli különbség úgy néz ki, hogy nem lesz az S22-család tagjai között, mindhárom új eszköz az Exynos 2200 vagy a Snapdragon 8 gen. 1 chipjeit fogja használni. Az ultrateljesítményhez persze ultramagas ár is jár, az előrejelzések szerint a Samsung 1249 eurót (450 ezer forintot) fog elkérni az alapmodellért, mely 8 GB memóriával és 128 GB tárhellyel lesz felszerelve.

Tab S8-család

Tabletfronton is érkezik újítás a Samsungtól, méghozzá a Tab S8-család személyében, mely kétségkívül az Apple-féle iPadek kihívója szeretne lenni. Akárcsak a telefonok esetében, itt is három készülékre számíthatunk: lesz Tab S8, Tab S8+ és Tab S8 Ultra is, figyelmünket egyértelműen az utóbbira kell szegeznünk, a Samsung ugyanis készen áll arra, hogy piacra dobja a jelenleg verhetetlen M1-es chippel szerelt iPad Prót legyőző táblagépét. 

A Galaxy Tab S8 és a Galaxy Tab S8+ várhatóan a Galaxy Tab S7 és a Galaxy Tab S7+ egyszerű folytatásai lesznek – Exynos 2200/Snapdragon 8 Gen. 1 chipekre, 11,6 hüvelykes és 12 hüvelykes 120 Hz-es kijelzőkre, 8 GB memóriára, 128/256 GB tárhelyre és a szivárogtatások szerint változatlan árakra lehet számítani.

A show középpontja az óriási, 14,6 hüvelykes kijelzővel felszerelt Tab S8 Ultra lesz, mely szintén megkapja a 120 Hz-es képfrissítési rátát, ezek mellett azonban kétszer annyi memóriával és tárhellyel is rendelkezhet, mint a sima Tab S8-as modellek. Chip tekintetében itt is az Exynos 2200/Snapdragon 8 Gen. 1 kettősére lehet számítani, ami pedig az árakat illeti, nos, érdemes lesz megkapaszkodni. A 8 GB memóriával és 128 GB tárhellyel rendelkező Ultra modellért 1149 eurót (410 ezer forintot) kérhet el a Samsung, a specifikációkat azonban egészen 16 GB memóriáig és 512 GB tárhelyig felturbózhatjuk, így azonban már 1499 eurós (540 ezer forintos) ár sem lehet valószínűtlen.

Galaxy Buds

Bár a Samsung vezeték nélküli fülhallgatói soha nem álltak az Unpacked események középpontjában, a legtöbbször kaptunk egy kisebb-nagyobb frissítést. A Galaxy Buds 2 és Buds Pro alig öt hónappal ezelőtt jelent meg a Galaxy Z Fold 3 és Z Flip 3-mal egyszerre, a Buds Plus és Buds Live modellek azonban már egy éve nem frissültek, így úgy néz ki, ezúttal rajtuk lesz a sor.

A fent említettek természetesen mind spekulációk, kiszivárgott, a Samsung által eddig meg nem erősített információkon alapulnak. Mint írtuk, az eseményre hazai idő szerint február 9-én, szerda délután négy órakor kerül sor, ezután már mindent tudni fogunk.

(Borítókép: Galaxy Buds Plus füllhallgató. Fotó: SeongJoon Cho / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok