Index Vakbarát Hírportál

Ég a zsír, ha többet alszunk

2022. február 8., kedd 13:22

Egy chicagói kutatás szerint a hosszasabb alvás hozzájárulhat az emberek fogyásához: három év alatt akár 11,8 kilótól szabadulhatunk meg csupán azzal, hogy többet alszunk.

Egy chicagói egyetemi kutatás kimutatta: ha valaki többet alszik, akkor csökkenti a napi kalóriabevitelt, és egyszerűbben tud fogyni. Szakértők szerint naponta plusz egyórányi alvással mintegy 270 kalória bevitelét spórolhatja meg az ember. A kutatók rámutattak: csupán több alvással valaki három év alatt akár 11,8 kilogrammnyi súlycsökkenést érhet el.

Esra Tasali, a Chicagói Egyetem alvásközpontjának kutatója elmondta:

Sokan keményen dolgoznak azon, hogy megtalálják a kalóriabevitel csökkentésének módját a fogyás érdekében – nos, pusztán azzal, hogy valaki többet alszik, képes lehet arra, hogy fogyjon.

Tsali hozzátette, hogy az is segített a jobb alvásban, ha a részvevők korlátozták a mobiltelefonok és ehhez hasonló eszközök használatát lefekvés előtt. A kutató szerint egyetlen alvással kapcsolatos tanácsadás után képesek voltak a résztvevők az alvás hosszának növelésére, egyúttal a fogyás elérésére – ismertette az MTI.

Rovatok