Index Vakbarát Hírportál

Bevásárolja magát a Forbesba a világ legnagyobb kriptovaluta-tőzsdéje

2022. február 13., vasárnap 11:22

A stratégiai befektető Binance mindössze ötéves cég.

200 millió dollárt fektet a Forbes gazdasági magazinba a Binance kriptovaluta-tőzsde. A Binance intézményi befektetők 400 milliós üzletrészének felét vásárolja meg, ezzel a második legnagyobb tulajdonos lesz a 104 éves lapot kiadó cégben.

A kriptovalutával foglalkozó cégek eddig jellemzően másképp közelítették meg a nyilvánosságot: stadionneveket vásároltak, és sztárokkal reklámoztatták magukat. Ez az első eset, hogy az elmúlt években létrejött, egyre nagyobb befolyással rendelkező új milliárdos réteg bevásárolja magát a tradicionális médiába.

A főszerkesztő Steve Forbes a nagyapja által alapított lap 95 százalékát 2014-ben adta el a hongkongi Integrated Whale Mediának 475 millió dollárért.

A Forbes legismertebb terméke a világ leggazdagabb embereit összegyűjtő kiadványa, amiben a befektető Binance vezére, Csangpeng Zsao maga is toplistás helyezett 96 milliárd dollárra becsült vagyonával. Csangpeng a kriptovaluta-iparág egyik leggazdagabb vállalkozója.

A 2017-ben Kínában alapított Binance jelenleg nem rendelkezik hivatalos székhellyel, de az állam fokozódó nyomására már keresik a megfelelő helyet.

A kriptopiaci szakértők szerint a közeljövőben hasonló üzletek sora várható a nagy befektetői pénzeket vonzó, kitörési és megkapaszkodási lehetőségeket kereső iparágban.

(CNBC)

Rovatok