Index Vakbarát Hírportál

35 éves férfit harapott ketté egy cápa Sydney partjainál

2022. február 17., csütörtök 12:11

Közel 60 év után újra halálos cápatámadás történt Sydney partjainál, aminek egy fiatal búvár vált az áldozatává. Haláltusáját egy csónakból nézték végig és vették videóra.

Ahogy azt megírtuk, egy feltehetőleg 4 és fél méter hosszú nagy fehér cápa harapott ketté egy férfit Sydney partjainál, akinek személyazonosságára sokáig nem derült fény. A legújabb információk szerint az áldozat egy 35 éves brit búvároktató, Simon Nellist, aki épp egy jótékonysági úszásra készült, amikor elkapta a cápa. Az úszóruhája különböző részeire és egyéb emberi maradványokra egy órával később bukkantak rá a vízben.

Nellist barátait teljesen lesokkolta az eset, mint elárulták, a férfi az ausztráliai Wolli Creekben lakott, ám a családja az Egyesült Királyságban. Elmondásuk szerint a búvároktató éppen készült feleségül venni a párját.

Minden, ami Simonhoz kötődik, az egyaránt kötődik az óceánhoz is. A hír derült égből villámcsapásként ért minket. Egy olyan ember volt, aki sokak életére volt jó hatással. Imádta a vizet és a búvárkodást 

 – mondta az áldozat egyik barátja, Della Ross. 

A szemtanúk beszámolója szerint a cápa kétszer akkora volt, mint Nellist, és elképesztő erővel ragadta el a férfit. A víz egy pillanat alatt változott vörössé a támadás után. 

Kiáltozást hallottunk, ezért megfordultunk, úgy tűnt, mintha egy autó a vízben landolt volna, majd jött egy nagy csobbanás, a cápa átharapta a testet, és mindenhol vér volt. Szörnyű volt

– nyilatkozta egy horgász, Kris Linto.

A hatóságok ugyanakkor nem tervezik, hogy megölik az állatot, hanem inkább próbálják elkergetni őt a szárazföldtől. Úgy gondolják, a cápa valószínűleg összetéveszthette a férfit egy fókával, mivel búvárruhát viselt.

Az amerikai Humane Society International szervezet szóvivője szerint nagyon szokatlan, hogy egy cápa így megtámadjon egy embert. A harapások általában nem szoktak halálosak lenni, mivel az állat, amint érzékeli, hogy nem egy potenciális zsákmányról van szó, elengedi. 

(Via DailyMail)

(Borítókép: a cápatámadás helyszíne 2022. február 17-én. Fotó: Muhammad FAROOQ / AFP)

Rovatok