Index Vakbarát Hírportál

Kimentik Ukrajnából Mását, a cirkuszi medvét

2022. február 20., vasárnap 14:09

A brassói medverezervátum Ukrajnából ment ki egy cirkuszi medvét. Az állatot Másának hívják, és már néhány hetes korában megkezdték az idomítását, hogy cirkuszban léphessen fel.

A Zernyesten található Libearty medvemenhely a közösségi oldalán tette közzé, hogy az ukrán BF Nathan Alapítvány a segítségüket kérte egy 19 éves nőstény medve kimentéséhez. A medve szállítását március 1-jére tervezik, és reménykednek benne, hogy az orosz–ukrán konfliktus nem nehezíti meg a helyzetüket – írja a Székelyhon.ro hírportál.

Mását tizenkilenc évig kényszerítették, hogy biciklizzen, karikát ugorjon, kússzon, és egyéb mutatványokkal szórakoztassa a közönséget. Egy apró vasketrecben tartották egy olyan furgonban, ami szeméttel volt tele. Innen költöztette át az ukrán alapítvány egy átmeneti menhelyre, hogy aztán márciusban Zernyestre szállítsák.

A zernyesti menhely a világ egyik legnagyobb medverezervátuma. Összesen 69 hektáros területen működik, és száz medve befogadására alkalmas. Az itt élő medvéket korábban nagyon rossz körülmények közül szabadították ki, cirkuszokból, vendéglőkből vagy panziók teraszán tartott ketrecből.

Rovatok