Index Vakbarát Hírportál

Március végéig jelentkezhetnek az állatbarát és állatvédő címekre az iskolák és óvodák

2022. március 9., szerda 07:43

Az Állatbarát óvoda, az Állatbarát általános iskola, Az év állatvédő óvodája és Az év állatvédő általános iskolája címekre az intézmények március 31-ig pályázhatnak – tájékoztatta az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-t.

A pályázatra olyan tanintézmények jelentkezését várják, amelyek a 2021–2022-es tanévben kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.

A pályázatot az Állatvédelem gyerekeknek című oktatási weblap szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának szakmai támogatásával hirdette meg – fogalmazott a központ közleményében.

A központ kiemelten fontosnak tartja a gyermekeknek szóló állatvédelmi oktatást, ezért indították útjára a pályázatot 2021-ben. Az volt a céljuk, hogy ösztönözzék a tanintézményeket, hogy foglalkozzanak a felelős állattartással és az állatokkal való helyes bánásmóddal kreatív programokon keresztül – idézik Koska Hedviget, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztőjét.

A pályázat elkészítéséhez segítséget is nyújt a weboldal csapata, valamint csütörtökön online előadáson válaszol a főszerkesztő a pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdésekre, illetve tippeket ad az eredményes pályaművek megalkotásához. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, minden információ megtalálható az Állatvédelem gyerekeknek közösségi és weboldalán – emelte ki a főszerkesztő.

Rovatok