Index Vakbarát Hírportál

Nagy cégfelvásárlást jelentett be a Google

2022. március 15., kedd 08:53

A Microsoft elől happolhatták el a kiberbiztonsági céget.

A Google bejelentette, hogy 5,4 milliárd dollárért felvásárolják a Mandiant kiberbiztonsági vállalatot. 

A Mandiant még előző nevén, FireEyeként vált széles körben ismertté az amerikai állami hivatalokat is érintő nagyszabású hekkerakciók felderítésével. A Mandiant egyébként szintén jelentős egymilliárd dollárért került a FireEye tulajdonába 2013-ban. Utóbb azonban a cég némi helycserével eladta a FireEye márkanevet és termékeket, hogy a Mandiant eredeti kiberbiztonsági szakértői területére koncentráljanak.

A Mandiant a felvásárlás után a Google felhőszolgáltatását fogja erősíteni és vállalati ügyfeleknek ad majd kibervédelmi tanácsokat.

A különböző szervezeteknek világszerte példátlan kiberbiztonsági kihívásokkal kell szembenézniük, mert olyan kifinomult és súlyos támadások fenyegetik őket, amilyenek korábban csak a nagyobb állami szerveket érték. Alig várjuk, hogy a Google Cloudban köszönthessük a Mandiantet és még jobb biztonsággal és tanácsokkal szolgálhassunk az ügyfeleinknek.

– írta közleményében Thomas Kurian, a Google felhőszolgáltatásért felelős igazgatója.

A felvásárlás egyik érdekessége, hogy hónapokkal ezelőtt kiszivárgott, hogy a Microsoft vásárolná meg a céget. A Google így nemcsak megerősítette üzletét, hanem egyben pontot szerzett a konkurens felhőszolgáltató Microsoft ellen is.

(VentureBeat)

Rovatok