Index Vakbarát Hírportál

Laboratóriumi tigris-, zsiráf- vagy akár zebrahúst is ehetünk nemsokára

2022. április 1., péntek 06:09

Laboratóriumi körülmények között előállított oroszlánhúst készítenek az Egyesült Királyságban. A következő hónapokban Londonban lehet majd megkóstolni a termékeket.

Nemsokára laboratóriumban előállított oroszlánhús kerülhet a boltok polcaira az Egyesült Királyságban. A nem valódi hústerméket a Primeval Foods készíti emberi fogyasztásra. 

De nem csak oroszlánból készül majd húsimitáció. A cég tigrisből, elefántból, zsiráfból és zebrából is kínál majd eladásra termékeket. A Primavel Food kiemeli, hogy a mesterségesen tenyésztett állati sejtekből készült műhús környezetkímélőbb, mint a növényi alapú húsutánzatok. Az előállításához nincs szükség állatok etetésére is itatására, így sokkal kevesebb üvegházhatású gáz kerül a levegőbe, valamint ezzel visszaszorítható a túlzott antibiotikumhasználat az állatoknál. 

A cég tulajdonosa, Yilmaz Bora elmondta, hogy a tapasztalataik azt mutatják, hogy az emberek folyamatosan keresik és kíváncsiak az új termékekre. Éttermeket és gasztroeseményeket látogatnak, hogy kulináris élményeket szerezzenek, és a legtöbb eddig használt hús elérte a korlátait, nincs lehetőség a kísérletezésre. 

Tovább kell lépni a marhából, csirkéből és sertésből készült ételeken, de ez nem mehet a természet kárára 

– idézi Borát a 24.hu az Independent cikke alapján.

A műoroszlánhúst egyébként a következő hónapokban lesz lehetősége megkóstolnia a nagyközönségnek. 

Korábban már írtunk arról, hogy egyre nagyobb kereslet mutatkozik az álhúsok, úgynevezett tenyésztett húsok iránt.

Rovatok