Index Vakbarát Hírportál

Harmadával nőttek a globális csipeladások februárban

2022. április 8., péntek 14:40

Amerika mindenkit túlszárnyalt. Nem csökken a piac étvágya.

Februárban a félvezetők globális értékesítése 32,4 százalékkal, 52,48 milliárd dollárra ugrott éves szinten a világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szövetség, a SIA adatai szerint. Januárral összevetve a növekedés 3,4 százalék volt.

A globális csipeladások továbbra is magas szinten maradtak februárban, amikor már a tizenegyedik egymást követő hónapban mértek több mint húszszázalékos éves szintű növekedést

– mondta John Neufer, a SIA elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, hogy az amerikai kontinensen az eladások továbbra is felülmúlták a többi regionális piacot.

Februárban Észak- és Dél-Amerikában 43,2 százalékkal, Kínában 21,8 százalékkal, Európában 29,3 százalékkal, Japánban 21,6 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben (Kína és Japán nélkül) 41,4 százalékkal nőtt a félvezető-értékesítés éves összevetésben.

Januárhoz képest Észak- és Dél-Amerikában három százalékkal, Japánban 1,3 százalékkal, Kínában pedig 2,3 százalékkal csökkent az eladás februárban, miközben Európában 1,4 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben 18,6 százalékkal nőtt.

A SIA az amerikai félvezetőgyártó ágazat körülbelül 98 százalékát és a világ nem amerikai csipgyártóinak mintegy 65 százalékát képviseli – számolt be az MTI.

Rovatok