Index Vakbarát Hírportál

Ma ünnepli 45. születésnapját Liesel, hazánk legidősebb gorillája

2022. április 15., péntek 10:58

A Fővárosi Állat- és Növénykert a nagypénteki ünneplés mellett számos programmal készül a húsvéti hosszú hétvégére.

Liesel, a Budapesti Állatkert, sőt egész Magyarország legidősebb gorillája most nagypénteken ünnepli 45. születésnapját. Ebből az alkalomból a gondozók különleges, az emberszabású majmok szája íze szerint készített tortával köszöntik az ünnepeltet, délután 4-ig pedig a Jane Goodall Intézet várja a természetvédelem és az emberszabásúak iránt érdeklődő közönséget a gorilláknak is otthont adó Emberszabásúak Házában – írja közleményében a Fővárosi Állat- és Növénykert, amely a hagyományoknak megfelelően rengeteg programmal, élménnyel, látnivalóval készül a húsvéti hosszú hétvégére.

A gyerekeket az állatkert két különböző pontján nyuszisimogatóval várják a nagypéntektől húsvéthétfőig tartó időszak mind a négy napján. Az állatkert amellett, hogy igyekszik felhívni a figyelmet a felelős nyúltartásra, alternatívát is szeretne kínálni azoknak a családoknak, amelyek belátják, hogy nem tudnának hosszú távon gondoskodni egy nyúlról, de nem szeretnék, ha a gyerekek kimaradnának a „nyusziélményből”. Ugyanezen okok miatt az állatkerti alapítvány jelképes húsvétinyuszi-örökbefogadást is szervez.

Az állatkert munkatársai számos további közönségprogrammal, látványetetéssel, állatbemutatóval is készülnek. Többek között lesz merüléses cápaetetés, illetve cápatréning, sörényeshangyász-látványetetés, bonszaibemutató, trópusinövény-szemle, oroszlánfóka-tréning és elefántiskola is.

Rovatok