Index Vakbarát Hírportál

Napelemekkel biztosítható a 13. és 14. havi nyugdíj

2022. július 13., szerda 11:34

A napenergia kifogyhatatlannak tekinthető energiaforrás, amelyet az úgynevezett fotovoltaikus rendszer segítségével lehet hasznosítani, és lehetővé teszi a lakosság számára az áramszolgáltatóktól való függőség mérséklését.

A napelemes rendszer telepítésének és a napenergia hasznosításának legfőbb előnye, hogy segítségével a rezsiköltségeket jelentősen le lehet faragni – mondta Kiss Jenő fotovoltaikus szakértő a ma7.sk hírportálnak.

A rendszer telepítése természetesen tetemes költséggel jár, ám a befektetés a magas energiaárak mellett hosszú távon többszörösen megtérül.

Mindenki, aki ebbe invesztál, az a saját 13. és 14. havi nyugdíját biztosítja

– vélekedik a szakértő.

A leghatékonyabb megoldás az, amikor a napelemek egész nap működnek, vagyis egy akkumulátor nélküli rendszer telepítése esetén a panelok a háztartásban el nem használt többletenergiát az utcai elektromos hálózatba táplálják. Ugyanakkor 

mindenkinek az az érdeke, hogy a napelemekkel megtermelt energia minél nagyobb arányban hasznosuljon a saját háztartásában,

és erre is vannak tárolási megoldások, például akkumulátorokkal vagy virtuális akkumulátorokkal, ami azt jelenti, hogy a hálózatba táplált elektromos energiát később visszakapjuk a szolgáltatótól – mondta a szakember. 

Rovatok