Index Vakbarát Hírportál

Új korszak kezdődött a Tindernél

2022. augusztus 3., szerda 12:58

A Tinder vezérigazgatója, Renate Nyborg kevesebb mint egy évvel azután, hogy a társkereső alkalmazás főnöke lett, elhagyja a céget.

A vezérigazgató távozása egyike a Tindernél történt vezetői változásoknak, amelyeket az anyavállalat, a Társkereső Csoport (Match Group) jelentett be.

A stratégiai átalakítás során a Tinder új technológiák, köztük a virtuális valuták és a metaverzum- (virtuális valóság) alapú társkeresés bevezetésére vonatkozó terveit is felülvizsgálják – írja a BBC.

Strukturális irányváltást jelentettek be

„A mai napon bejelentjük a Tinder vezérigazgatója, Renate Nyborg távozását, és néhány olyan változtatást hajtottam végre a vezetői csapatban és a struktúrában, amelyek meggyőződésem szerint segítenek a Tinder teljes potenciáljának kiaknázásában” – írta a Match Group vezérigazgatója, Bernard Kim a részvényeseknek küldött levelében.

Bernard Kim veszi át a megüresedett szerepet, amíg a vállalat állandó vezérigazgatót keres a Tinder számára.

Az elmúlt két év minden pillanatát imádtam, amikor egy csodálatos csapattal dolgozhattam az emberi kapcsolatok varázslatán

– írta Nyborg, aki tavaly szeptemberben lett a Tinder első női vezérigazgatója.

Kevesebben választják az online társkeresőt

A Match Group közölte, hogy a szeptember végéig tartó három hónapban 790–800 millió dollár (kb. 300 ezer millió forint) közötti bevételre számít. Ez jóval elmarad a Wall Street várakozásaitól, és azt jelenti, hogy a vállalatnak nem lesz bevételnövekedése ebben az időszakban.

A bevételek elmaradását annak tulajdonítják, hogy a világjárvány visszafogta az emberek hajlandóságát, emellett az árfolyam-ingadozásokat okolják a csalódást keltő adatok miatt.

Miközben az emberek általában túljutottak a zárlatokon és beléptek egy normálisabb életmódba, az online társkereső termékek kipróbálására való hajlandóságuk még nem tért vissza a járvány előtti szintre

– mondta a Match Group vezetője, akit májusban neveztek ki a Match vezérigazgatójává, miután elődje, Shar Dubey alig több mint két év után lemondott.

(Borítókép:  Sean Gallup/Getty Images)

Rovatok