Index Vakbarát Hírportál

Elmagyarázták, miért következett be a hátborzongató kamionos baleset

2022. augusztus 12., péntek 20:01

Facebook-posztban magyarázta el a Technológiai és Ipari Minisztérium, minek következtében kaphatott durrdefektet a napokban egy kamion az autópályán. Arra kérnek mindenkit, hogy sérült vagy kopott gumival senki ne induljon útnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy kamion augusztus elején két szalagkorlátot is áttörve az árokban kötött ki az M3-as autópályán, miután durrdefektet kapott. A hátborzongató balesetről készült videófelvételt Instagram-oldalán posztolta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Technológiai és Ipari Minisztérium Facebook-bejegyzésben magyarázta el, miért következett be a baleset. Mint írták, a minisztérium Közúti Közlekedési Ellenőrzési Főosztályának munkatársai július végén elejét vették annak, hogy egy román kamion hasonlóan járjon.

A nehéz tehergépkocsit az ártándi határátkelőhelyen tartóztatták fel, és vizsgálták meg, amiből kiderült, hogy a vontatójármű egyik bal oldali kereke olyan mértékben használódott el, hogy a gumiabroncs teljes futófelületén kilátszott a szövetváz. Kiemelték: a kamion csak kerékcsere és a súlyos közlekedésbiztonsági kockázattal arányos, 300 ezer forintos helyszíni bírság kifizetése után haladhatott tovább.

E felvételeknél biztosan nem kell nyomósabb érv amellett, hogy sérült, kopott gumival senki ne induljon útnak. A körültekintés még alaposabb okkal várható el a nagy tömegű járműveket vezető hivatásos sofőröktől

– írták a bejegyzés végén.

Rovatok