Index Vakbarát Hírportál

Fény derült a TikTok titkára, de a cég szerint nem kell aggódni

2022. augusztus 21., vasárnap 13:54 | aznap frissítve

Egy olyan kód van a TikTok böngészőjében egy kutatás szerint, amelynek segítségével az alkalmazás látja, milyen billentyűket ütnek le a felhasználók. A kínai vállalat ennek létezését elismerte, ugyanakkor leszögezte: nem végeznek adatgyűjtési tevékenységet ezen keresztül.

Egy nemrég kiderült friss kutatás szerint szerint a TikTok böngészőjében egy olyan kód rejlik, amelynek segítségével az alkalmazás látja, hogy a felhasználók milyen billentyűket ütnek le.

A Forbes által ismertetett tanulmány szerint a közösségi platform ezzel akár a felhasználók bankkártyáinak jelszavait is láthatja. Minderre azért is van lehetősége a TikToknak, mert a többi közösségi oldalhoz hasonlóan a külső hivatkozásokat szintén nem új ablakban nyitja meg, hanem az applikáció saját böngészőjében.

A gazdasági lap a kutatást jegyző Felix Krausét idézve arról ír, hogy ez a jelenség nem véletlen, hanem a cég tudatos döntése. A kód létezését egyébként a kínai cég is elismerte, azt ugyanakkor cáfolták, hogy ezen keresztül valamilyen adatgyűjtési tevékenységet végeznének.

A TikTok közleményében azt írta: ez a megoldás valójában azért van, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson, a funkciót pedig hibakeresésre és hibaelhárításra használják.

(Borítókép: Drew Angerer / Getty Images)

 

Rovatok