Index Vakbarát Hírportál

Szeptember 7-én érkeznek az új iPhone-ok

2022. augusztus 24., szerda 19:17 | aznap frissítve

Hosszú várakozás után az Apple kiküldte a virtuális meghívókat szokásos szeptemberi eseményére, mely 2019 után végre ismét élőben, a Steve Jobs Theaterben lesz megtartva.

A termékbemutató ezúttal a „Far out”, azaz magyarra fordítva a Messze innen címet viseli, mely ugyan az új innovációkon túl sok mindenre nem enged következtetni, akár enyhe jelzés lehet arra is, hogy az új iPhone-ok egyik kamerás újdonsága az asztrofotózás lesz. Magában a kiküldött meghívóban egyébként parányi galaxisokat láthatunk, amint perspektívát váltva kirajzolják az Apple logóját.

De mire számíthatunk?

Érkezik az iPhone-ok új generációja, az iPhone 14 család, mely ezúttal is négy készülékből fog állni, maguk a modellek azonban nem pontosan ugyanazok lesznek, mint az elmúlt két évben. Mint arról ugyanis már korábban az Index is beszámolt, két év után az Apple felhagy a „mini” iPhone-ok gyártásával. Helyét az alapmodellek tekintetében is egy „Max” változat veszi át, így ennek fényében a következőképp fog alakulni a 2022/2023-as iPhone lineup: 

Az új telefonok mellett az Apple Watchok új generációja is bemutatkozik idén ősszel, melyek tekintetében egyelőre még elég nagy a zűrzavar, de a szivárogtatások szerint három új modellre is számíthatunk. Érkezik a Series 7 utódja, a Series 8, a jóárasított SE utódja, az SE 2, valamint teljesen új modellként mutatkozhat be az Apple Watch Pro, mely egy minden eddiginél strapabíróbb borítással, valamint nagyobb kijelzővel hódítaná el legfőképp az extrém sportolókat.

Új iPad- és Mac-bejelentésre nem kell számítani, ezeket a kaliforniai cég minden bizonnyal az októberi eseményére tartogatja majd – két termékkel azonban nem lehet kitölteni az egyórás műsoridőt. Ennek fényében számíthatunk még egy Apple TV 4K-frissítésre, illetve az is lehet, hogy a hónapok óta pletykált második generációs AirPods Próról is lehull a lepel. Egy biztos, az Index percről percre közvetíti majd az Apple nagy bejelentését, tartson velünk szeptember 7-én, 19 órától!

(Borítókép:  Justin Sullivan/Getty Images)

Rovatok