Index Vakbarát Hírportál

Milyen nehéz volt a világ legsúlyosabb szoftvere?

2022. szeptember 13., kedd 10:03

Annyit nyomott, mint egy átlagos emberi láb.

Harminc évvel kiadása után a Microsoft céges levéltárosa, Amy Stevenson megemlékezett a cég legnehezebb termékéről, a Microsoft’s C/C++ compilerről. 

Az internet elterjedése előtt nehezebbek voltak a dolgok. Ma már nem nagy ügy egy PDF-et lerántani a hálóról, 1992-ben azonban nemcsak a formátum, de túlnyomórészt az infrastruktúra is hiányzott ehhez. A termék így nem csak húsz 3,5 inches kis flopit, de több tucat kézikönyvet is tartalmazott, amitől a csinos programcsomag így akkorára duzzadt, mint egy minihűtőgép. 

It's not #AskAnArchivist day yet but we asked our Microsoft Archivist, Amy Stevenson, a few #OneDevQuestions anyway.@Microsoft has shipped some software products that were big hits but we asked Amy:

* What was the largest piece of software we ever shipped? pic.twitter.com/I6ll7QxUZg

— Windows Dev Docs (@WindowsDocs) August 19, 2022

Microsoft’s C/C++ compiler segítségével MS-DOS, Windows és OS/2 programokat fejleszthetett az a nem sápatag, nem törékeny programozó, aki meg tudta emelni a 18 kilós dobozt. Ez megfelel egy átlagos emberi láb, egy autókerék vagy egy elefántszív súlyának. A húszlemezes telepítés végigcsinálásához szintén jól jött az elefántszív.

Stevenson leszögezte, hogy a Microsoft soha többé nem próbálkozott ekkora termék kiadásával.

(Extremetech, PCMag)

Rovatok