Index Vakbarát Hírportál

3D-tárgyakat generál az Nvidia mesterséges intelligenciája

2022. szeptember 25., vasárnap 09:33

Megkönnyíti a virtuális világokat építők dolgát az Nvidia mesterséges intelligenciája, a GET3D, ami pillanatok alatt képes épületeket, járműveket, karaktereket és más kellékeket generálni.

A grafikus kártyáiról ismert cég közlése szerint az új programot egymillió, több szögből készült kettő- és háromdimenziós képen és formán tanították be, mindössze két nap alatt. A GET3D másodpercenként 20 különböző digitális tárgyat képes generálni másodpercenként, ha egy modern grafikus kártyán futtatják.

A modell az összetett geometriai modelleken kívül nagy felbontású textúrákat is alkot. A felhasználók különböző formátumokat kapnak, így könnyedén importálhatják a tárgyakat egy játékba, filmbe, vagy a metaverzumba.

A GET3D nemcsak a lehetséges járművek teljes skáláját képes legenerálni, de különböző állatok sorát is. Ezeket a különböző textúrákkal ellátni – a beírt utasításra elkészíti a furgon kiégett változatát, vagy tigriscsíkossá alakítja az orrszarvút.

Az NVIDIA fejlesztőcsapata azon dolgozik, hogy a generátor újabb változata még részletgazdagabb legyen és a szintetikus helyett valóságos modelleken tanítsák be.

(Nvidia)

Rovatok