Index Vakbarát Hírportál

Rosszul lettek az amerikai katonák a Microsoft új szemüvegétől

2022. október 13., csütörtök 13:23

A Microsoft új szemüvege egy küldetésen fizikai károsodást okozott az azt használó amerikai katonáknak. A legutóbbi terepgyakorlaton a szemüvegtől fejfájást, a szem megerőltetését és hányingert tapasztaltak – jelentette a Pentagon.

A Microsoft HoloLens szemüvegének testre szabott változatát használók több mint 80 százaléka kellemetlen tüneteket tapasztalt kevesebb mint három óra után – mondta Nickolas Guertin, az Operation Test and Evaluation igazgatója, hozzátéve, a rendszerben még mindig túl sok alapvető funkció meghibásodása is előfordul.

A májusi és júniusi tesztelésen jelentkező problémákat egy 79 oldalas jelentésben vázolták fel ebben a hónapban – írja a Bloomberg.

Az eszköz hibái ellenére Nickolas Guertin azt ajánlotta, hogy a hadsereg „prioritásként kezelje a fejlesztéseket” a széles körű bevezetés előtt, hogy csökkentse a „felhasználók fizikai kényelmetlenségét”. Szerinte a szemüveg a fényviszonyok érzékelőivel, a kijelző tisztaságával, a látómezővel és néhány alapvető funkcióval kapcsolatban is javításokra szorul.

A jelentés szerint a legújabb modell megbízhatósága javult. A vezetők és katonák arról számoltak be, hogy a legújabb verzió javította a navigációt és az egység mozgásának koordinálását.

A Microsoft Integrated Visual Augmentation System (IVAS) a tervek szerint a vadászpilótákéhoz hasonló funkciót biztosít majd az amerikai szárazföldi erők számára, amivel a parancsnokok a katonák elé tudják vetíteni a szemüvegen az információkat, és olyan funkciókat is tartalmazna, mint például az éjjellátó. A hadsereg szerint egy évtized alatt 21,9 milliárd dollárt költenek a szemüvegekre, a pótalkatrészekre és a támogató szolgáltatásokra, ha minden opciót kihasználnak.

Rovatok