Index Vakbarát Hírportál

Világszerte leállt a WhatsApp üzenetküldő alkalmazás

2022. október 25., kedd 12:35

Kedden világszerte leállt a WhatsApp üzenetküldő platform. A felhasználók arról számoltak be, hogy a beszélgetésekhez hozzáférnek, de új üzeneteket nem tudnak küldeni vagy fogadni, írja a The Guardian.

Kedd délelőtt rengetegen panaszkodtak arra a közösségi médiában, hogy nem tudnak üzeneteket küldeni vagy fogadni a népszerű, Meta tulajdonában lévő platformon. Az alkalmazás megnyitása után a felhasználók azt tapasztalták, hogy bár továbbra is hozzáférnek a beszélgetéseikhez, nem kapnak új üzeneteket, és nem tudnak küldeni semmit.

Az alkalmazás megnyitása után egy üzenet jelenik meg, amely szerint folyamatban van a csatlakozás a szerverhez, de ez végül nem valósul meg.

Rengeteg hibabejelentés érkezett

„Tisztában vagyunk azzal, hogy néhány embernek jelenleg gondot okoz az üzenetek küldése, és azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban helyreállítsuk a WhatsAppot mindenki számára” – reagált a helyzetre a WhatsApp szóvivője.

A Downdetector nevű, a szolgáltatás állapotát nyomon követő weboldal szerint magyar idő szerint kedden reggel 9 óra körül kezdtek záporozni a hibabejelentések a felhasználók részéről.

A WhatsApp az egyik legnépszerűbb üzenetküldő platform világszerte, és a becslések szerint több mint 2 milliárd aktív felhasználója van. A platform anyavállalata, a Meta, amely a Facebook és az Instagram tulajdonosa is, egyelőre nem nyilatkozott.

Frissítés:

A WatsApp anyavállalata, a Meta Platforms arról számolt be kedden késő délután, hogy kijavították a problémát és sikeresen újraindítottak az üzenetküldő alkalmazás.

Tudjuk, hogy az embereknek gondja volt üzenetek küldésével a WhatsApp-on ma. Kijavítottuk a problémát, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért

– fogalmazott a szóvivő a Reuters szerint. Arról azonban nem adtak ki információt, hogy mi okozta a leállást.

Rovatok