Index Vakbarát Hírportál

40 ezer forintos támogatást ad 4G-képes mobilvásárláshoz az NMHH

2022. november 16., szerda 09:19

Azoknak, akik korszerű mobillal lepnék meg szeretteiket, komoly segítséget nyújthat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülékcsere-programjában igénybe vehető 40 ezer forintos támogatás, különösen, ha ezt az ebben az időszakban elérhető kedvezményes készülékek megvásárlásához veszik igénybe – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága.

A hatóság szerint az okostelefon az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék: egy tavalyi felmérés szerint minden negyedik ajándékvásárló elektronikai cikkeket is vesz karácsonyra szeretteinek, ezek között az okosórák után a telefon a második legnépszerűbb termék. Az NMHH hozzátette, annak, aki idősebb családtag régi készülékét szeretné lecserélni, ezt érdemes a következő akciós napokra időzítenie.

A nagy műszaki áruházakban a kedvezményesen kínált mobilkészülékek még költséghatékonyabban vásárolhatók meg az NMHH készülékcsere-programjában elérhető 40 ezer forintos kedvezmény felhasználásával.

A mobilcsereprogram célja a korszerűtlen telefonok kivonása

A program a korszerűtlen mobiltelefonok kivonását támogatja, ezért a kedvezményt az veheti igénybe, aki olyan 3G-s vagy 2G-s mobilkészüléket szeretne korszerű, 4G- vagy 5G-képes okostelefonra cserélni, amelyen 2021. július 1. és 2022. április 30. között legalább egyszer sikeres hanghívást indított, adatforgalmat bonyolított vagy SMS-t küldött.

Az idén februárban indult programot eddig több mint 70 ezren vették igénybe, kétmilliárd forintot meghaladó értékben. A csereprogram 2023. március 31-ig tart – írja az NMHH honlapján.

A legtöbbeknek az üzenetküldés, a videóhívások és a közösségi média, illetve az online videómegosztók böngészése jut az eszébe az okostelefonokról, pedig ennél jóval többet tudnak, ezért a tájékozódásra hívták fel elsőként a figyelmet.

A telefonokra letölthető alkalmazásokkal könnyebbé tehető a kapcsolattartás, a tájékozódás, a közlekedés, és szinte nincs olyan hobbi, szabadidős tevékenység, amire ne fejlesztettek volna egy applikációt a kirándulástól a sakkon át, akár a barkácsolásig (például letölthető mobilra vízmérték-alkalmazás is), az idősebbeknek pedig sok egészségvédelmi és segítségkérő alkalmazás is készült már – közölte a hatóság az MTI szerint.

Rovatok