Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan újra koncertezik a The Beatles és Elvis Presley

2022. november 22., kedd 18:07

Hódítanak a digitalizált előadók.

Az Abba Voyage című műsor egyik producere – amely a listavezető svéd zenekar 1977-es élethű avatárjait, digitalizált képeit mutatja be – elmondta, arra számít, hogy mások is követni fogják a digitalizált előadók felléptetését.

Svana Gisla elmondása szerint ez azt jelenti, hogy a történelem legnagyobb művészeinek műsorai éjjel-nappal folytatódhatnak. 

A Digitális, Kulturális, Média- és Sportbizottság kérdésére, hogy a híres sztárok avatárjai mennyire válhatnak valósághűvé, azt mondta: a közönségre reagáló technológiájuk már a küszöbön áll. „Az abszolút határig feszegetjük a technológiánkat” – közölte Svana Gisla.

A brit bizottság tagjait hétfő este körbevezették a londoni Queen Elizabeth Olympic Parkban található Abba Arénában, ahol a műsort rendezik.

Feltámaszthatják a legnagyobb előadókat

Maga a technológia nem új, de az a mód, ahogyan használják, új: új a méret és úttörő jelentőségűek azok a korlátok, amelyeket áttörtek, hogy ezt a technológiát fejlesszék.

Julian Knight Tory képviselő arra a kérdésre, hogy ugyanez a technológia képes lenne-e olyan előadókat, mint a The Beatles, újra életre kelteni, a producer igennel válaszolt.

Posztumusz visszahelyezhetjük a művészeket a színpadra, de etikai szempontból az embereknek lehet, hogy megvan a véleményük erről

– mondta az úttörő technológiáról Svana Gisna a New York Post szerint. Valószínűsíti, hogy Las Vegasban nagyon gyorsan felhasználják az ötletet, és megcsinálják Elvis Presley-t és a The Beatlest.

Az Abba tagjairól készült közeli felvételek egy részét „videogámiának” nevezték.

Az Abba Voyage elkészítésében a popzenekar mind a négy tagja részt vett. Az Abba öt héten át mozgóképeket készített, ők választották ki, hogy mit vegyenek fel, és milyen mozgásokat élesszen újjá a technológia.

(Borítókép: Elvis Presley 1956 körül. Fotó: Bettmann / Getty Images)

Rovatok