Index Vakbarát Hírportál

Most frissítse a telefonját, fontos újdonság érkezett

2022. december 4., vasárnap 16:59

Régóta várt, új funkcióval bővült az iPhone-okra elérhető Chrome böngésző, mely mostantól lehetővé teszi, hogy a felhasználók a külső hivatkozásokat ne csak normál, hanem akár inkognitó ablakokban is megnyithassák.

Sokak által kért funkciót hozott el a Google Chrome iOS-es alkalmazásának új, 108-as verziószámú kiadása. Mint azt az appot használók már tudhatják, ha a Chrome alapértelmezett böngészőnek volt beállítva, az alkalmazás a külső hivatkozásokat (tehát például egy Facebook-linkre való kattintást) mindig egy új, normál ablakban nyitotta meg, amelyben különböző adatok, így például a fiókbejelentkezések is megjelenhettek.

Az új funkciót a beállítások megnyitását követően az Adatvédelem és biztonság menüpont alatt kell keresnie, ahol a legújabb verzióban már meg kell jelennie az erre vonatkozó lehetőségnek.

Érdekesség, hogy az új funkció egyelőre csak az iOS-es készülékekre érhetők el, így például a Google saját fejlesztésű, androidos készülékein egyelőre még csak ki sem próbálható, jegyzi meg a 9to5Google.

Mint írtuk, az új verzió már él, a frissítéshez iOS-es vagy iPadOS-es készülékén nyissa meg az AppStore-t, a kezdőoldalon koppintson a jobb felső sarokban megbúvó felhasználói ikonjára. Ezek után frissítsen rá az oldalra, majd keresse ki a legördülő listából a Google Crome appot, és kattintson a mellette megjelenő kék Frissítés gombra.

(Borítókép: Illustration by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

 

Rovatok