Index Vakbarát Hírportál

Több száz ufójelentés érkezett a Pentagonhoz

2022. december 17., szombat 08:40

A Pentagon új irodája, amelyet az azonosítatlan repülő objektumok (ufók) nyomon követésére hoztak létre, több száz új jelentést kapott, de eddig nem találtak bizonyítékot idegen eredetű életre – közölte az ügynökség vezetősége.

Az All-domain Anomaly Resolution Office (AARO) júliusban jött létre, és nemcsak az égen, hanem a víz alatt vagy az űrben lévő azonosítatlan objektumok nyomkövetéséért is felelős.

Az irodát azt követően hozták létre, hogy több mint egy éven keresztül figyelmet fordítottak az azonosítatlan repülő tárgyakra, amelyeket a katonai pilóták megfigyeltek, de néha a megbélyegzéstől való félelem miatt nem szívesen jelentették.

2021 júniusában a Nemzeti Hírszerzési Igazgató Hivatalának jelentése szerint 2004 és 2021 között 144 ilyen találkozás történt, amelyek közül 80-at több érzékelő is rögzített.

2021 nyara óta több száz anomáliát vettek észre

„Azóta sokkal több bejelentés érkezett” – mondta Sean Kirkpatrick, az anomáliahivatal igazgatója. Amikor megkérték, hogy számszerűsítse a mennyiséget, Kirkpatrick azt mondta, hogy több száz esetet észleltek. A Nemzeti Hírszerzés igazgatójának frissített jelentése, amely konkrét számadatokat közöl a 2021 óta beérkezett új jelentésekről, az év végére várható – mondták a tisztviselők.

A hivatalt nemcsak azért hozták létre, hogy megvizsgálja, létezik-e földönkívüli élet, hanem azért is, hogy rávilágítsanak, milyen biztonsági kockázatot jelent, ha a katonai létesítmények vagy katonai repülőgépek sokszor találkoznak ismeretlen repülő tárgyakkal – írja a The Guardian.

Idén májusban a kongresszus több mint fél évszázad óta először tartott meghallgatást a témában, és a képviselők aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy – függetlenül attól, hogy az objektumok idegenek vagy potenciálisan új technológia, amelyet Kína, Oroszország vagy más potenciális ellenfél küldött a levegőbe – az ismeretlen biztonsági kockázatot jelent.

A hivatal azon is dolgozik, hogy javítsa az ismeretlen objektumok azonosításának képességét, például olyan érzékelők újrakalibrálásával, amelyek esetleg csak az ismert ellenséges repülőgépek vagy drónok jelzéseire összpontosítanak.

Az azonosíthatatlan tárgyakon túl az új technológiák – például a jövőbeni lopakodó bombázók és lopakodó vadászgépek, drónok és hiperszonikus rakéták, amelyeket az Egyesült Államok és Kína egyaránt fejleszt – összetéveszthetők egy UFO-val. Ezért az új hivatal egyeztet a Pentagonnal és az amerikai hírszerző közösséggel, hogy megkülönböztessék az amerikai technológia jeleit, és kizárják ezeket a repülőgépeket vagy drónokat.

(Borítókép: U.S. Air Force / Getty Images)

Rovatok