Index Vakbarát Hírportál

Élőben követtek el hitelkártyacsalást a díszhalak

2023. január 24., kedd 19:03

A mozgásérzékelő rendszer számítógépes játékként értelmezte a halak mozgását, de egy hibát követően a játékon kívül találták magukat.

A Duna TV egykori legendás akváriumának rajongói bizonyára érdeklődve fogadják a hírt, hogy egy japán YouTube-csatorna újabb szintre emelte az aktív adásszünet műfaját. Mutekimaru műsorában a halak nemcsak úszkálnak, hanem élőben közvetítik, ahogy egy mozgásérzékelő szoftver billentyűparancsokká alakítja mozgásukat, amit egy Nintendo-konzolon futó Pokémon-játékként értelmez.

Az emberi játékosoknak átlagosan harminc órába telik végigjátszani egy Pokémon-játékot, a halaknak több mint háromezer órába – mentségükre szóljon, hogy fogalmuk sincs, hogy épp játszanak.

A sziámi harcoshalak eddig mintegy húszezer órát játszottak végig, de az elmúlt hét egyik adásában félrementek a dolgok, mert a játék váratlanul összeomlott, és a rendszer hamarosan a Nintendo eShopba táplálta a halak parancsait. Itt a játék ajándékpontjait használva vásároltak egy új avatárt Mutekimarunak, letöltöttek egy N64-emulátort, majd átírták Switch felhasználónevét, és küldettek a PayPallel egy megerősítő levelet, hogy az új név tényleg

ROWAWAWAWA¥.

A hétórás kaland során a halak mintegy 1400 forintnak megfelelő jent töltöttek Mutekimaru hitelkártyájáról a Nintendo Switch fiókjára. Eközben nemcsak jogosulatlanul használták a műsorgazda kártyáját, de a hitelkártyaadatokat élő adásban közzé is tették.

Mutekimaru a végzetes adást követően – miután elmagyarázta, mi történt – visszakapta 500 jenjét a Nintendótól. A youtuber nagyon megtisztelve érezte magát, hogy halai e-mailt küldtek neki, ezért nem is húzta le őket a vécén. Viszont úgy nyilatkozott, hogy a Pokémon Violet végigjátszása lesz az utolsó interaktív akváriumműsor.

(The Gamer, TechSpot)

Rovatok