Index Vakbarát Hírportál

A Samsung közölte, mikor érkezik a legújabb androidos rendszer

2023. február 13., hétfő 10:06

A Samsung elárulta, hogy a harmadik negyedévben számíthatunk az újabb androidos rendszer érkezésére. Emellett az is kiderült, mely telefonok kaphatják meg azt.

A Samsung tavaly év végén adta ki a legújabb Android 13-at a Galaxy készülékek tulajdonosainak. A vállalat lenyűgöző munkát végzett a gyors bevezetés terén a jogosult készülékek számára. Jelenleg több tízmillió Galaxy okostelefonon és táblagépen fut az Android 13 a One UI 5.0-val.

A hangsúly most az Android 14-re helyeződik át. A Google 2023 februárjában adta ki az első Android 14 Developer Preview-t. De a Google előzetesei nem érhetőek el a Samsung készülékekhez, így a vállalat minden évben elindítja saját One UI bétaprogramját. Az idei bétaprogramra a harmadik negyedévben számíthatunk. Mint mindig, egy új Android OS-frissítéshez egy új One UI-verzió is társul, az Android 14 pedig a One UI 6.0-val párosul.

A Samsung közzé is tette szoftverfrissítési irányelveit, így könnyen kideríthető, mely készülékek kapják meg az Android 14 One UI 6.0 frissítést. Sok olyan készülék van, amely már négy Android OS-frissítésre jogosult – írja a SamMobile. Nézze meg az alábbi listát, hogy az ön készüléke szerepel-e rajta!

Galaxy S széria

Galaxy Z széria

Galaxy A széria

Korábban megírtuk, a Samsung február 1-jén leplezte le csúcskategóriás készülékcsaládjának új generációját. A család tagjai a Galaxy S23, a Galaxy S23+ és a Galaxy S23 Ultra. Külsőleg sok változás az előző szériához képest nem tapasztalható, de az igazi újdonság a készülékek belsejében található, azokban ugyanis már a Qualcomm 4 nanométeres eljárással készülő, Snapdragon 8 Gen 2-es chipje dolgozik.

(Borítókép: SeongJoon Cho / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok