Index Vakbarát Hírportál

A Messenger kilenc év távollét után visszatér a Facebook mobilalkalmazásához

2023. március 8., szerda 14:43

Új haditerv született a TikTok hatalmának megfékezésére. A Meta integrálni akarja a Messengert a Facebook mobilalkalmazásba.

A Meta egy blogbejegyzésben írta le, hogy arra törekszik, hogy a lassan növő Facebook felületén keresztül is hozzá lehessen férni a Messengerben érkező üzenetekhez. Ezzel valószínűleg a TikTok hatalmát akarják megtörni.

Az új terv a Messenger integrálása a Facebook mobilalkalmazásba, ami a következő hetekben a felhasználók szélesebb köre számára is láthatóvá válik – egyelőre tesztüzemmódban.

A Messenger 2014-ben vált külön alkalmazássá, de most a TikTok váltásra kényszerítette a Metát. A kínai platform azért lehet versenytárs, mert többek között beépített üzenetküldési lehetősége is van a kommunikációs és tartalomfogyasztási funkciók mellett. A Meta új célja, hogy a Facebook legyen

a legjobb hely a közösségi felfedezéshez és megosztáshoz.

A Facebook-vezető Tom Alison úgy nyilatkozott, hogy terveik között szerepel, hogy az emberek könnyen és kényelmesen kapcsolódjanak és megoszthassanak, akár a Messenger alkalmazásban, akár közvetlenül a Facebookon belül, tehát ne kelljen másik alkalmazásra váltaniuk.

Annak érdekében, hogy versenyképesebbé váljon, a Meta megpróbálja átalakítani a Facebookot egy szórakoztató, felfedezési platformmá.

A cég hangsúlyozza azt is, hogy nem igazak a pletykák a Facebook haldoklásáról, még mindig 2 milliárd aktív felhasználójuk van.

(Borítókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / Getty Images)

Rovatok