Index Vakbarát Hírportál

Tim Cook átnyomta a tervezőkön az Apple új VR-szemüvegét

2023. március 13., hétfő 13:27

Túl sok időt töltöttek a fejlesztésével, nem várt tovább a cégvezetés.

A tervezőcsapat tiltakozása ellenére az Apple vezérigazgatója úgy döntött, hogy piacra lépnek a cég új kevertvalóság-szemüvegével. A Financial Times értesülései szerint a fejlesztők figyelmeztetései ellenére, miszerint a termék még nem piacérett, Tim Cook vezérigazgató és Jeff Williams operatív igazgató erősen presszionálta őket egy szerényebb képességű eszköz véglegesítésére. Az Apple nem kommentálta a lap értesüléseit.

Egyes vélemények szerint erre Cook vezetői öröksége miatt volt szükség, ugyanakkor az is igaz, hogy a szemüveget immár hét éve fejlesztik, vagyis kétszer annyi időt töltöttek a finomításával, mint az első iPhone esetében. A kiszivárgott információk szerint a fejlesztők azt szerették volna elérni, hogy a síszemüveghez hasonló méretű eszközből valamivel könnyebb változatot készíthessenek.

A virtuálisvalóság- és kevertvalóság-szemüveget várhatóan a júniusi fejlesztői konferencián, a WWDC-n jelentik be. Az Apple várakozásai szerint egymillió példányt adnak el az első évben a drágább kivitelben háromezer dolláros szemüvegekből. Az egyszerűbb változatok 800 és 1600 dollár közé vannak beárazva.

A drágább Reality Pro az eddig ismertté vált szóbeszédek szerint egy M2 processzort, 12 kamerát és egy pár 4K-felbontású micro-LED-kijelzőt tartalmaz majd.

(MacRumors, Phone Arena)

Rovatok