Index Vakbarát Hírportál

Rendkívül erős lesz a világ első elektromos Lamborghinije

2023. március 30., csütörtök 16:46

A legendás autómárka óriási mérföldkő előtt áll: miután fél évszázadon keresztül kizárólag benzinmotoros járműveket álmodtak meg, az olasz sportautók királya bemutatta első elektromosan tölthető járművét.

A Lamborghini Revuelto névre keresztelt plug-in hibridben továbbra is megtaláljuk a jól ismert V12-es benzinmotort, illetve még további három villanymotort is.

A két rendszer összekapcsolásával – innen a fantázianév is, amely annyit tesz: összekevert, összekapcsolt – a jármű összesen 1001 lóerő leadására képes a gyártó szerint.

Az árát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Az ígéretek szerint a Revuelto egyformán alkalmas lesz dübörgő és ütős, illetve sima és csendes vezetési élményt nyújtani, mivel

összesen 13 különböző vezetési módból álló menüt kínál majd vezetőjének.

Az elsőkerék-meghajtású, alacsony sebességű sétakocsikázás teljesen elektromos lesz, míg a nagy teljesítményű pályavezetés a V12-es motor és a villanymotorok teljesítményét használja majd ki – írja a CNN.

Az 1963-ban az olaszországi Sant’Agata Bolognesében alapított és még mindig ott székelő autógyártó nem pihen a babérjain: ebben az autóban minden új, beleértve a benzinmotort is, amelyet kifejezetten ehhez az új autóhoz fejlesztettek ki

– írta közleményében a Lamborghini.

Rovatok