Index Vakbarát Hírportál

Hamarosan már filmeket is fog készíteni nekünk a mesterséges intelligencia

2023. április 29., szombat 10:10

Egy nemrég a Collidernek adott interjúban Joe Russo – aki olyan ismert Marvel-filmeket rendezett, mint például a Bosszúállók: Végjáték – megosztotta néhány gondolatát arról, hogy a mesterséges intelligencia hogyan hathat a filmiparra. Körülbelül két évet adott arra, hogy a mesterséges intelligencia teljes értékű filmet készíthessen.

Joe Russo Gozie Agbo néven több Marvel-filmben is felbukkant színészként egy-egy rövid szerep erejéig, most pedig elmondta a véleményét a mesterséges intelligenciáról. 

„Olyan világban élünk, ahol az egész generációnak van egy könnyed szaktudása a mesterséges intelligenciáról, és nem is fél használni. Tehát potenciálisan arra használhatnánk, hogy megtervezzük, megváltoztassuk a történetmesélést, lehetővé téve a folyamatosan fejlődő sztorikat. Besétálhatsz a házadba, és elmentheted a mesterséges intelligenciát a streamingplatformodra” – mondta, hozzáfűzve: elképzelhető, hogy a jövőben filmek készítésére is megkérhetjük a mesterséges intelligenciát.

Hé, szeretnék egy filmet az én fotórealisztikus avatarom és Marilyn Monroe fotórealisztikus avatarjának főszereplésével. Azt akarom, hogy ez egy romantikus komédia legyen, mert nehéz napom volt

– példálózott a rendező arról, hogy mit mondhatunk majd a gépeknek.

A rendező azt is elmondta: szerinte a modern tévék nincsenek messze attól, hogy elegendő feldolgozási kapacitással rendelkezzenek ahhoz, hogy „bármit valós időben megjelenítsenek”.

Kifejezetten magadnak szövegezheted a történetedet

– tette hozzá.

Russo azt is hozzáfűzte: szerinte a mesterséges intelligencia segítségével készült filmek értéke az, hogy demokratizálják a történetmesélést. „Ez azt jelenti, hogy ebben a szobában bárki el tudna mesélni egy történetet, vagy egy játékot tudna készíteni méretarányosan egy fotórealisztikus motor vagy egy motor és AI-eszközök segítségével.

Ezek merész és talán riasztó állítások az iparág egy mélyen beágyazott alakjától, különösen akkor, amikor Hollywood továbbra is mérlegeli a mesterséges intelligenciával kapcsolatos jövőjét. Az azonban kétségesnek tűnik, hogy egy gép néhány éven belül felveheti a versenyt a hús-vér filmkészítőkkel – foglalta össze a Futurism a rendező mondandóját. 

Rovatok