Index Vakbarát Hírportál

Magyar fejlesztésű Chrome-bővítmény teheti könnyebbé az internetezést

2023. április 30., vasárnap 08:19

Lazy Felix néven látott napvilágot egy olyan Google Chrome-bővítmény, minek köszönhetően soha többé nem kell képeket letöltenie azért, hogy aztán csak továbbküldje azokat másoknak.

Bizonyára ön is belefutott már abba, hogy egy ismerősének továbbküldött egy letöltött fényképet, melyet aztán soha többet nem nyitott meg a számítógépén. Az ilyen fájlokból a hetek, hónapok során könnyen több száz is összegyűlhet, mely már jelentős tárhelymennyiséget foglalhat el a számítógépén – ráadásul a folyamatos le- és feltöltés még időigényes is tud lenni.

Erre nyújt most megoldást egy magyar fejlesztésű Google Chrome-bővítmény, a Lazy Felix, melyet ide kattintva tölthet le ingyenesen. A bővítmény használata rendkívül egyszerű, miután ugyanis telepítette azt böngészőjébe, elég, ha egy kép fölé viszi egerét és már meg is jelenik a fotó jobb alsó sarkában a mancs, mely azt jelzi, hogy a program aktív.

A mancsra kattintva megjelölheti a kiválasztott fotót, amit aztán a böngészőablak jobb felső sarkából lenyitható Lazy Felix panelben találhat meg. Ha legközelebb a fotót be szeretné illeszteni valahová, akár egy e-mailbe, egy Facebook-bejegyzésbe vagy egy beszélgetésbe, elég csak a menüből a képre kattintania, és megtörténik a csoda – úgy, hogy a képet le sem kellett töltenie.

Az alábbi rövid videóban részletesen is megnézheti, hogyan működik a bővítmény:

Rovatok