Index Vakbarát Hírportál

Megszűnik a Facebook Messenger az Apple egyik eszközén

2023. május 12., péntek 13:42

A Meta döntésének értelmében júniustól megszűnik a Facebook Messenger az Apple Watchokon. Amennyiben korábban letöltötte az alkalmazást, a Messenger-üzeneteket továbbra is jelzi majd az óra, de válaszolni nem fog majd tudni rájuk, csak telefonjáról vagy számítógépéről. Az egyelőre nem ismert, miért döntött így a Meta, de a felhasználók körében hatalmas a felháborodás.

A Meta május 31-én véget vet a Facebook Messenger alkalmazásoknak az Apple okosóráin, az Apple Watchokon – erősítette meg a vállalat csütörtökön a TechCrunchnak. Azok a felhasználók, akik telepítették az alkalmazást okosórájukra, értesítést fognak kapni a változásról.

Bár a Messenger-üzeneteket továbbra is jelzi majd az óra, válaszolni nem lehet majd rájuk, csak az iPhone-os alkalmazással.

Az Apple Watchra fejlesztett Messenger alkalmazás rendkívüli kényelmet nyújtott eddig a felhasználóknak, hiszen akkor is láthatták beérkező üzeneteiket, ha telefonjuk nem volt párosítva az órával. A TechCrunch beszámolója szerint máris óriási a felháborodás a felhasználók körében, legtöbben a közösségi médiában adtak hangot nemtetszésüknek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Meta miért döntött úgy, hogy megszünteti a watchOS-hez készült Messenger alkalmazást.

(Borítókép: Brent Lewin / Bloomberg / Getty Images)

Rovatok