Index Vakbarát Hírportál

Újabb streamingszolgáltató tervezi a reklámok bevezetését

2023. június 10., szombat 14:42

Egy alacsonyabb díjú, de reklámokat is tartalmazó előfizetői fiók bevezetését tervezi az Amazon Prime Video is, felbuzdulva a Netflix és az HBO Max hasonló koncepcióján. A streamingszolgáltató célja az új előfizetéssel az, hogy tovább növelje a hirdetésekből származó, egyébként is magas bevételeit.

A Netflix és az HBO Max után az Amazon Prime streamingóriás is azt tervezi, hogy elindítja szolgáltatásának reklámokkal támogatott szintjét, mivel tovább kívánja építeni hirdetési portfólióját, és több bevételt termelne a szórakoztatásból – írja a The Wall Street Journal

Az ezzel kapcsolatos tárgyalások még a kezdeti szakaszban vannak, amelyek a vállalat különböző üzletágaiban lefolytatott költségcsökkentési felülvizsgálatok nyomán kezdődtek el, amelyek több tízezer ember elbocsátást eredményeztek.

A vállalat reklámpiaci részvétele a makrogazdasági kihívások ellenére is folyamatosan növekedett. A cég hirdetési bevétele 9,5 milliárd dollár volt az első negyedévben, ami 21 százalékos növekedést jelent éves szinten. Így talán nem is meglepő, hogy 

A VÁLLALAT A HARMADIK LEGNAGYOBB SZEREPLŐ A DIGITÁLIS HIRDETÉSEKBŐL SZÁRMAZÓ BEVÉTELEK TEKINTETÉBEN AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN A GOOGLE ÉS A META UTÁN.

A tengerentúli gazdasági lap cikke szerint a hirdetők már alig várják, hogy az Amazon is olyan előfizetést dobjon piacra, amely jutányosabb árért cserébe reklámokat tartalmaz, követve a Netflix és az HBO példáját. A Prime Video a havi 15 dolláros Prime tagság részeként, illetve különálló előfizetésként is elérhető havi 8,99 dollárért – ami Magyarországon csak 899 forint. Ehhez a kínálathoz érkezhet egy olcsóbb, reklámokkal tűzdelt csomag.

Az Amazon már korábban is lépéseket tett annak érdekében, hogy több hirdetéssel támogatott tartalmat sugározzon a Prime Video-n, így például a sportközvetítéseket reklámok kísérik, és egyes műsorok is termékelhelyezést tartalmaznak. 

A cég azt tervezi, hogy a hirdetési szünetek rövidek lesznek, egyelőre azonban nem tudni, hogy ez pontosan mennyi reklámot jelent a különböző tartalmak esetében, de az HBO Max 3-4 perces, óránkénti reklámidejéhez hasonló időkeretet jósolnak az Amazon Prime-nak is, amennyiben valóban bevezetik a szolgáltatást. 

Rovatok