Index Vakbarát Hírportál

Portált nyitottak New York és Dublin között

2024. május 13., hétfő 18:21

Az ötezer kilométeres távolság és a két város között húzódó óceán ellenére is láthatják egymást a New Yorkban és Dublinban élők, köszönhetően egy új installációnak, ami 24 órás élő videókapcsolatot biztosít a két város között.

Nem akármilyen műalkotást adtak át a napokban a New York-i Flatiron South Public Plazában, és Dublinban, a két installáció ugyanis egy műben egyesíti a technológiát, a szociológiát, az antropológiát és a művészetet.

Az egyszerűen csak The Portalnak keresztelt kör alakú építmény körülbelül 3,5 tonnát nyom, különlegessége pedig, hogy 24 órás, folyamatos videókapcsolatot teremt a másik városban található portállal.

Ennek köszönhetően a két építmény kijelzőjén folyamatosan láthatják egymást a New Yorkban és Dublinban élők – sőt akár üzenhetnek is egymásnak.

Azt, hogy a The Portalban milyen technológia található, nem részletezte a kivitelező, azt azonban nyilvánosságra hozták, hogy a kijelző körülbelül 2,4×2,4 méter nagyságú, az azt körülölelő gyűrű pedig betonból készült. A The Portal a nap 24 órájában látogatható New Yorkban és Dublinban is, teljesen ingyenesen.

Rovatok