Index Vakbarát Hírportál

900 milliós Ferrarit törtek rommá Hollandiában, de fizessen-e több bírságot, akinek vastagon van miből?

2022. január 20., csütörtök 08:01

Ha azt mondjuk, egy gyorshajtás vagy piros lámpán áthaladás 60 ezer forintos bírsággal jár, érdemes belegondolni, hogy ez nem mindenkinek egyformán fáj. Igazságos ez így? A mai Totalcar Híradóban megvizsgálunk egy modern Ladát, körülnézünk Európa benzinkútjain, és egy 900 milliót érő Ferrari végnapjairól is beszámolunk.

Igazságos az, ha egy kispesti óvónő ugyanakkora bírságot kap egy elvétett parkolásért, mint az a rózsadombi nagymenő, aki csikkzsebből fizeti ugyanezt? Erről elmélkedtünk véleménycikkünkben:

A Ladákat igazi kultusz övezi Magyarországon, ami nagyrészt a szocializmusban gyökerezik. A MűhelyPRN legfrissebb adásában nem egy kerek lámpás vagy egy kocka a főszereplő, hanem egy modernnek szánt Kalina:

Decemberben több villanyautó fogyott Nyugat-Európában, mint dízelmotoros. Persze csak annak a statisztikának hihet az ember, amit maga hamisít, így ehhez az eredményhez kellett, hogy körültekintően válogassák össze a megfelelő országokat:

A német autóklub megnézte, Európa országaiban – ha nem is mindben – mennyiért lehet most tankolni. Magyarország igen jó helyen áll az összevetésben, de ne feledjük, idehaza november óta befagyasztott árak várnak a kutakon:

Az anyagi kár igencsak jelentős volt egy hollandiai balesetben, ugyanis egy megközelítőleg 900 millió forintot érő Ferrarit csuktak össze. Nem kizárt, hogy tesztúton történt a malőr, az autó egy kereskedés felségjelzését viselte:

Bitcoint bányászni számítógéppel? Ugyan már, az annyira 2020! Ma már autóval is megy, a kanadai Daymak háromkerekűje alapesetben közlekedési eszköz, de ha leparkolsz, dől a lé:

(Borítókép: Papp Tibor/Totalcar)

Rovatok