Index Vakbarát Hírportál

400-zal az Autobahnon vagy 160-nal a körforgalom fölött? És kémfotón a BMW M5

2022. január 21., péntek 07:40

A sebességgel nem árt csínján bánni, legalábbis ezt mutatja több közelmúltbeli eset. Németországban 400 fölött száguldott valaki, a minisztériumnak pedig nem tetszett a mutatvány, idehaza fogházat érhet a 160 km/h-ról az utolsó pillanatban lassítva átrepült körforgalom. Ezek mellett az új BMW M5-ről is szól a TC Híradó.

400 km/h fölött száguldozó Bugatti-sofőr ellen emelt szót a a német közlekedési minisztérium. Egy milliárdos a neten vagánykodott az Autobahnon futott végsebességteszt felvételeivel. Noha a német autópálya egyes szakaszain nincs sebességkorlátozás, tette a bírálói szerint kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát:

Nemcsak külföldön, idehaza is előfordul ám, hogy valaki túltolja. Most az a 66 éves férfi kaphat felfüggesztett fogházbüntetést, aki 60 helyett 160 km/h-val száguldva nem észlelt időben egy körforgalmat, majd valósággal átrepült rajta. Utasa súlyosan megsérült:

Az e heti Zanzában ismét összefoglaltuk az elmúlt hét nap legfontosabb és legérdekesebb történéseit az autós világból. Így többek közt a 700 forintos benzinen, meg az elszálló használtpiaci árakon is elmerengtünk:

Igazi legenda az M5-ös BMW, de már ez sem lehet valódi benzinpusztító. A következő generáció konnektorból tölthető hibridként érkezik, kémfotók már készültek róla:

Némi szünet után visszatér a Volkswagen kínálatába az e-Up, vagyis a márka elektromos hajtású törpeautója. Így húzzák ki az utód, az ID.Life tanulmányból készülő sorozatgyártású villanyautó megjelenéséig:

(Borítókép: Zomborácz Iván / Totalcar)

Rovatok