Index Vakbarát Hírportál

Minek a BMW X7, ha már az X3 is mindent megad? Mindegy is, bérlet helyett még vehetsz régi Fiestát

2022. február 1., kedd 07:58

Az autózás végletes dolog tud lenni, nézzünk csak rá a BMW X3-ra, aztán emeljük át tekintetünket a huszonéves Ford Fiestára. Buszbérlet helyett utóbbi is megteszi, előbbi meg nem jár mindenkinek. Erről, valamint az autóipari gigászok csatájáról, üldözésről és újdonságokról is szól a Totalcar Híradó.

Túlozni csak módjával, mondhatnánk a BMW X3 láttán. Mert ha a bajorok prémium SUV-ja mindent megad, amire csak szükség lehet, akkor minek a még nagyobb, még drágább hobbiterepjáró?

És akkor nézzük, mit találunk az autózás világának másik végleténél. Például a huszonéves Ford Fiestát, amely buszbérlet helyett jól jöhet, ha nincsenek túl nagy igényeink.

Fenntartási költségben minden bizonnyal a kettő között, jó eséllyel a Fiestához közelebb találjuk az Opel Corsa negyedik generációját. De mi van, ha egy kicsit paprikásabb hangulatú kisautót keresünk, és egyáltalán: hogyan lesz Vauxhallból Opel, VXR-ből OPC? Fotelnepperek, riadó:

Az autóipart sújtó nehézségek ellenére is növekedést produkált tavaly a Toyota. A legnagyobb rivális, a Volkswagen viszont visszaesett, így a japánok ismét a világ legnagyobb autógyártójának mondhatják magukat.

Egyre csak közeleg az Alfa Romeo Tonale bemutatója, az olaszok minden eszközzel próbálnak hírverést csinálni a friss alapmodellnek. Most éppen a belteret mutatják meg – na jó, annak néhány részletét.

Ha már úgyis az autóbelsőknél tartunk, nézzük meg mindjárt a Volkswagen hamarosan érkező retró buszának utasterét is. Friss, ropogós, kiszivárgott képek, hiszen a bemutatóra még várni kell.

Végül egy friss merítés a mémeskútból. Az elmúlt napokban autós üldözések borzolták a kedélyeket idehaza. Ezek közül mindenképpen a debreceninek volt nagyobb visszhangja, amely a maga szomorúságában tartalmazott bőven kabaréba illő jeleneteket is. A kick-boxoló ékszerboltossal keménykedő szerb rablók egy apró Fiattal menekültek, megihletve az internet népét.

(Borítókép: Csepreghy Dániel / Totalcar)

Rovatok