Index Vakbarát Hírportál

Koros, de újszerű a Toyota, méregerős és hatalmas az Aston Martin

2022. február 2., szerda 07:22

Tizenhét év alatt mindössze 19 ezer kilométer ment bele a Corollába, össze is hasonlítottuk egy átlagos futásteljesítményű Aurisszal. Közben megjelent a hobbiterepjárók között két nagyon különböző újdonság: az elektromos Škoda Enyaqból kupé készül, az Aston Martin pedig 707 benzines lóerővel hódít. Ha a tervek valósággá válnak, egy csúcs Astonnal se mehetünk majd Bécsbe, kitiltanának mindent, ami benzines vagy dízel. Egy cég pedig Fiat-gyárat épített kicsiben, 70 millióért. Totalcar Híradó.

Megérheti az öreg autó, amely szinte még új, amikor annyiért kínálják, mint a jóval fiatalabb, egy generációval újabb, de átlagos futású társait? Egy 2004-es, 19 ezret futott Corollán és egy 2008-as, 221 ezret futott Aurison keresztül mutatjuk be a különbségeket. Még videó is készült az összehasonlításról.

A Škoda Enyaq iV kupésított tetővonalat kapott, miközben megjelent egy új, erősebb változata is. A gyáriak szerint a rendelkezésre álló tér nem csorbult sokat, az alaktényező viszont sokkal jobb lett. És az villany-Škodák között ez az első, amelyből készül RS.

Az Aston Martin is újított egy már meglévő típusán, most a DBX-et frissítették, nem is akárhogy. Az új DBX707 az eddigi legvadabb változat lett, és ahogy a neve is sugallja, elképesztő, 707 lóerős teljesítménnyel gyötri a talajt.

Bécsből pedig kitiltanának mindent, amit benzin vagy gázolaj hajt. Egyelőre előterjesztésről van szó, de ha elfogadják, 2040-re eltűnhetnek a hagyomány hajtású autók az osztrák város útjairól.

A végére pedig egy nagyon drága és részletes cukiság: a detroiti Slot Mods Raceways nevű cég elkészítette a Fiat legendás torinói gyárának kicsinyített változatát. A hihetetlenül részletes gyár tetején kicsi Fiat 500-asok szaladnak körbe-körbe. Az ára is legalább olyan mellbevágó, mint a munka minősége: nagyjából 70 millió forintnak megfelelő dollár.

Bónusz, hogy elindult a NexTC Facebook-oldala, így ha érdekel az autóipar jövője, az alternatív hajtások és persze a villanyautózás, mindenképp érdemes követned az oldalt, amit itt találsz: NexTC.

Rovatok