Index Vakbarát Hírportál

Elektromos Kia alapfelszereltséggel és öreg Volvo gázturbinával

2022. február 11., péntek 05:29

Kipróbáltuk a Kia EV6 alapváltozatát, de előkerült egy öreg Volvo is, amit gázturbina hajt. A Singer új 911-esétől az állunk ismét nagyot koppant a padlón, némely Mazdákat pedig egy galád rádióállomás tart sakkban. És a nap találós kérdése: Piaggio, de négy kereke van és nem két darab motor, mi az? – Totalcar Híradó.

Ritka alkalom, amikor egy márka hajlandó alapkivitelű tesztautót adni. A Kiánál most mégis bevállalták: alapkivitelt kaptunk az elektromos EV6-ból. Kis akksi, kis motor, hátsókerék-hajtás. De vajon milyen? Tesztünkből kiderül.

Aki még emlékszik a Volvo 850-re, annak egy masszív, szögletes formájú autó, ami benzines vagy dízel. Ha forma tekintetében nem is, a hajtás oldaláról voltak a hagyományos motoroknál elborultabb ötleteik is. Ez itt például egy gázturbinás darab.

A Singer azzal szerzett magának nagy hírnevet és megbecsülést autós körökben, hogy régi Porschékból készítenek modernizált változatot. A varázslat abban rejlik, hogy olyan, mintha nem nyúltak volna hozzá a külsőhöz, miközben egy Singer-kúrán átesett Porsche tökéletesen frissnek hat. Legújabb alkotásuk ez a végtelenül csodálatos 911 Turbo.

Egyes Mazda-modellek fedélzeti rendszerét egy merőben szokatlan tényező tette tönkre: egy rádióállomás. Az érintett autók 2014 és 2017 közöttiek, és egy Seattle környéki rádióval gyűlt meg a bajuk.

A Piaggióról a legtöbb embernek kicsi kétkerekűek, esetleg szintén kicsi és mellé elég groteszk háromkerekűek jutnak eszébe. De mi a helyzet akkor, ha páros a kerekek száma és nem kettő? A Piaggio szögegyszerű kisteherautóját próbáltuk.

Rovatok