Index Vakbarát Hírportál

A félmilliós használt autók buktatói, ítélet a műszaki vizsgaállomások korrupciós ügyében, és várjuk az új Mazdát

2022. február 11., péntek 19:41

Félmillió forintért autót venni igazi hazárdjáték, de van, akinek ez jelenti az egyetlen közlekedési lehetőséget. Hibátlant ne várjunk, de az életveszélyes hulladékokat kerülni kell. A Totalcar Híradóban emellett a műszaki vizsgaállomások korrupciós ügyéről, egy új Mazdáról, német luxusról és japán törpéről is szólunk.

Van az a helyzet, hogy kevés a pénz, de autó mindenképpen kell. A félmillió forintos ársávban keresgélni nagyon nehéz, de nem reménytelen feladat. Ahhoz, hogy megtaláljuk a jó megoldást, sok hulladék elől kell félreugrani:

Három vádlottat érintően született ítélet a műszaki vizsgaállomásokkal kapcsolatos korrupciós ügyben. Az elsőrendű vádlottra négyéves szabadságvesztést szabtak ki, további 65 fő esetében később várható döntés:

A Mercedes-Benz CLS 500 nem egy hétköznapi autó, ahogy a fenntartási költségei sem azok. De ha a gazdája tudja, mire van szüksége, és meg is adja neki, akár értékes veterán is válhat belőle:

Nagyobb modelljei megújításán munkálkodik a Mazda, ennek jegyében pedig hamarosan egy termetes hobbiterepjárót mutatnak be. Ez lehet a CX-60.

Komoly lépésre szánhatja el magát a közeljövőben a Nissan. Az Euro 7 károsanyag-kibocsátási norma bevezetésével egyidejűleg ugyanis beszüntetnék a benzinmotorok fejlesztését, legalábbis ami az európai piacot illeti. Észak-Amerikában továbbra is maradnak a belső égésű motorral szerelt modellek:

Minden méretosztályban őrületes divatnak számítanak a hobbiterepjárók, nem csoda tehát, hogy a gyártók szinte kivétel nélkül ontják magukból ezeket a modelleket. A törpeautók között még elég kevés fordul elő belőlük, úgy tűnik, a Toyota nagyon jókor lépett be ide az Aygo X-szel:

(Borítókép: Jakusovszky Kristóf / Totalcar)

Rovatok