Index Vakbarát Hírportál

Ilyen könnyű ellopni egy modern autót

2022. március 10., csütörtök 07:11

A kulcs nélküli nyitásnak és indításnak köszönhetően szinte gyerekjáték ellopni egy autót, ha a tolvaj ismeri a trükköket. A Totalcar Híradóból kiderül, mely modellek számítanak csaknem lophatatlannak, mutatunk egy autót, aminél a vételár felét lealkudta az új tulaj, és azt is megnézzük, mivel járunk majd a világvége után.

Hiába nagyon kényelmes a modern autókban a kulcs nélküli nyitás és indítás, ha közben legalább ennyire megkönnyíti a bűnözők dolgát is. A német autóklub tesztelte, mely modelleket könnyebb, és melyeket nehezebb meglovasítani:

Megvennéd azt az autót, amelynek a próbaúton bedöglik a motorja? János megtette, igaz, közben lealkudta a Ford Mondeo árát a felére. Az ST220 amúgy is túl különleges és érdekes ahhoz, hogy pusztulni hagyják. A MűhelyPRN friss adásában megnéztük, mennyire akar élni az izmos nagyautó:

Nem kizárt, hogy Oroszország államosítja a kivonuló cégek üzemeit. Az országot az ukrajnai invázió hírére számos nagyvállalat hagyta el, most ezeknek a létesítményeit kebelezné be a kormánypárt:

Gondolkodtál már azon, milyen autók lesznek a világvége után? Pontosan olyanok, mint a HMMWV, hiszen ezek a szögletes batárok mindent túlélnek. Elképesztően nyers és durva, de agyonverhetetlen:

Egy ilyen Humvee-ból talán észre sem vennénk, ha a kerekeink alá kerül egy Kispolszki. Pedig utóbbi is ikonikus jármű, nagyon sok magyar családnak csalhat a szemébe nosztalgiakönnyeket. Korunk – és az utóbbi pár évtized – egyik legzseniálisabb színészének, Tom Hanksnek is akad egy otthon, de már nem sokáig, mivel nemsokára árverésre bocsátják a valaha ajándékba kapott fehér aszfaltpattanást:

(Borítókép: Bolla György / Totalcar; címlapkép: ADAC)

Rovatok