Index Vakbarát Hírportál

Így ment életet a biztonsági öv

2022. március 16., szerda 06:23

A biztonsági öv sokszor életet menthet, ezt pedig egy kínai videó mindennél szemléletesebben mutatja be. A Totalcar Híradóban emellett elektromos Volkswagenről és hibrid Volvókról is szó lesz. Kiderül továbbá, hogyan kerülhet gázolaj egy szupersportkocsiba, ahol aztán semmi keresnivalója nem lenne.

Noha az autósok többsége elfogadja, hogy a biztonsági övet használni kell, nemcsak azért, mert kötelező, hanem mert életet is menthet, mindig lesznek olyanok, akik nem hajlandók bekapcsolni. Ez a kínai videó talán még őket is meggyőzi:

Elképesztő mennyiségű új autó közül lehet napjainkban válogatni, még akkor is, ha egyébként az ellátás az alapanyaghiány miatt olykor akadozik. Ennek a hatalmas mezőnynek tekintélyes részét alkotják a hobbiterepjárók, nem könnyű tehát kitűnni. Nézzük, sikerül-e a Honda HR-V-nek:

A Volkswagennek kétségkívül fontos modellje a Passat, ám a szedán európai gyártását év elején már leállították, csak a kombi maradt a kínálatban kontinensünkön. Igaz, az sem marad választási lehetőség nélkül, aki lépcsőshátú VW-t szeretne. Most az Aero B-t villantották meg egy fotó erejéig:

Konnektoros hibridjeit fejleszti a Volvo: a 60-as és 90-es sorozat darabjai egyaránt nagyobb teljesítményű villanymotort és hosszabb hatótávot biztosító akkumulátorcsomagot kapnak:

Végül egy roppant kellemetlen, ám szerencsés kimenetelű baki. Egy francia üzletember, aki mellesleg egész ügyes autóversenyző is, véletlenül telecsorgatta gázolajjal szupersportkocsijának tankját. A pisztoly színe ugyanolyan volt, mint más kutakon a magas oktánszámú benziné:

(Borítókép: Jakusovszky Kristóf / Totalcar)

Rovatok