Index Vakbarát Hírportál

Félmillió kilométer egy Astrában, és még megy

2022. március 24., csütörtök 06:07

Változatos a hazai Opel Astra G-k állománya, a kínálat hatalmas, de vajon van-e értelme megvenni egy félmilliót futott példányt? Erre keressük a választ a Totalcar Híradóban, és azt is elmondjuk, milyen autóban bíznánk, ha a világvége után kellene túlélni valamivel.

Te megbíznál egy közel 500 ezer kilométert futott autóban? És ha az egy rossz hírű, Ecotec-motoros Opel Astra? Balázs nyugodtan használja az autót, és el is hozta megmutatni a MűhelyPRN forgatására:

A G Astrától legalább két világ választja el a Nissan Ariyát, a japán gyártó villanyoffenzívájának csúcsát. Vezettük, sőt mellette még a Juke Hybridet és a Qashqai e-Powert is. Ha érdekel, milyenek voltak, ezt a cikket neked írtuk:

Rendszeresen ígérgetik nekünk a világvégét, és nem mintha hiányozna, de azért ilyenkor hajlamosak vagyunk elgondolkodni az apokaliptikus jövőn. Konkrétabban például azon, milyen autóval próbálnánk meg lavírozni abban a fenekestül felfordított, fiktív, fura világban:

Ez viszont már nem fikció: megújul a BAHART flottája, még idén négy új hajó kerül a Balatonra. A beruházás közel hatmilliárd forint értékű, és ha minden igaz, csak az első lépés egy hosszú úton:

A végére egy újabb bizonyíték arra, hogy a hazai utak sajnos kifogyhatatlanok problémás elemekből. Csakhogy ezek az emberek nem mindig autóban ülnek. Ebben az esetben ez valamelyest szerencse is, tekintve, hogy igen ittas volt az a férfi, aki betondarabbal zúzta be a rendőrautó szélvédőjét:

(Borítókép: Jakusovszky Kristóf / Totalcar)

Rovatok