Index Vakbarát Hírportál

Harcképtelenné válhattak a szétlopott orosz harckocsik

2022. március 30., szerda 06:10

Szétlopták az oroszok a tankot – nem is egyet, hanem vagy százat, legalábbis az ukrán hírszerzés szerint. Mintegy 100-120 jármű vált harc-, sőt rosszabb esetben működésképtelenné. De a Totalcar Híradóban mutatunk egy Jaguart, amely viszont nagyon is működik, és Mercedeseket, amelyek ritkán láthatók egymás mellett.

Mintegy 100-120 darab letárolt és készenlétben álló – úgynevezett M zárolt – harckocsiból lophatták ki az alkatrészeket, távolíthatták el róluk a fegyvereket Oroszországban. Az ukrán hírszerzés szerint így számos harcjármű nemcsak harc-, hanem üzemképtelenné is vált:

Úgy tűnt, nagyon jó helyre lő a Jaguar az XE-vel, hiszen a három nagy német gyártó, az Audi, a BMW és a Mercedes ebben a kategóriában évtizedek óta kaszált. A gyakorlatban azonban valami mégsem volt kerek a britek számára:

Mond valamit az, hogy bálna-Merci? Ezek az autók nemcsak a poszterekről köszöntek vissza, hanem az utakon is lehetett velük találkozni. Mi pedig beszabadultunk egy olyan helyre, ahol úgy álltak egymás mellett a Mercedesek, ahogy ritkán látjuk őket:

Mennyi idő, amíg egy méregdrága Bugatti eljut a bemutatástól a gyártásig? A Centodieci esetében úgy három év és ötvenezer kilométer. Alapos tesztelés után most jött el a pillanat:

Az autóőrültek számára igazi csemege lett a Toyota GR Yaris: olyan élményautó, amilyenből manapság már nagyon kevés készül. A japánok pedig gondoltak egyet, és azt mondták, megcsinálják ugyanezt a Corollából is. Mindjárt ide is ér:

(Borítókép: Bolla György / Totalcar)

Rovatok