Index Vakbarát Hírportál

Daciával ütközött a Ferrari, a kárból 35 Duster is kijönne

2022. április 1., péntek 05:38

Hova öntöd a használt étolajat? A vécébe? Akkor nemcsak durván szennyezel, hanem még pazarolsz is. A Totalcar Híradóban elmondjuk, miért, és azt is, milyen okból robban le a legtöbb autó. Kiderül továbbá, hány Dacia jönne ki egy sérült Ferrari javításának árából.

Nem mindennapi balesetről számolt be a szlovák rendőrség: Dacia Duster és Ferrari SF90 ütközött. Míg az egyik autóban ötezer, a másikban ötszázezer eurós kár keletkezett. Vagyis a Ferrari javításának árából úgy 35 ilyen Daciát lehetne venni:

Nagy hibát követ el, aki a vécébe önti a használt étolajat. Egyrészt a környezetet szennyezi, másrészt pazarol, abból ugyanis kiváló üzemanyagot lehet készíteni. De a tankba azért ne töltsük közvetlenül, ha nem akarunk adócsalóvá válni:

Ha arra gondolunk, hogy egy autó lerobban, mozgásképtelenné válik, elsőre jó eséllyel valami szaftos, költséges meghibásodásra gyanakszunk. Pedig sokkal triviálisabb a vezető ok:

Annyira tartanak az újabb járványhullám miatti lezárástól a sanghaji Volkswagen-gyár vezetői, hogy inkább bent tartják a dolgozókat az üzemben. Igen, még aludniuk is ott kell, szóltak hát, hogy vigyenek hálózsákot meg matracot:

Új helyszín került be a Formula1 jövő évi versenynaptárába. A mezőny ellátogat Las Vegasba, ahol utcai pályán róják majd a köröket. Ezzel immár három amerikai futamot rendeznek 2023-ban:

A napokban bemutatott Lotus Eletre hobbiterepjáróról olyan információ derült ki, amitől nem tudjuk, hogy sírjunk vagy könnyesre röhögjük magunkat. Azt mondják ugyanis, hogy a neve magyar eredetű:

(Borítókép: Lotus; címlapkép: Polícia Slovenskej Republiky)

Rovatok